Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader och fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret. Häll över i en skål och tillsätt sedan vaniljsocker, kaffe och mjölk. Vispa lätt upp ägget och tillsätt det också till smöret. Blanda ihop med slickepott.
- Sikta ner mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker i en annan skål. Blanda väl och blanda sedan ihop med smörsmeten till en slät blandning.
- Fyll varje muffinsform med 2/3 smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar med mjölkchokladfluff.
- Mjölkchokladfluff: Hacka mjölkchokladen grovt, de smälter snabbare då.
- Lägg choklad och grädde i en kastrull. Värm upp på svag värme under omrörning tills all choklad smält. Det får inte koka – då finns risk att fluffet skär sig!
- Häll över smeten i en skål och låt stå i kyl i minst 5h, helst över natten innan du vispar upp och spritsar på dina cupcakes.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.