Så här gör du:
- Botten: Sätt ugnen på 200 grader.
- Kär valnötterna i en mixer.
- Separera äggvitorna från gulan. Spara gulan till moussen och vispa vitan till ett fast skum.
- Vänd ner strösocker och nötter försiktigt med en slickepott.
- Smörj en springform med diameter på 20 centimeter och häll i smeten. Det kommer att se väldigt mycket ut, speciellt när den gräddas i ugnen men oroa dig inte den sjunker rejält sen när den svalnat.
- Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
- När botten har sjunkit kan du lossa springformens kanter och diska samt torka innan du sätter tillbaka den igen för att fylla tårtan med mousse.
- Mousse: Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Låt svalna.
- Rör ner en äggula i taget i chokladen.
- Vispa grädden löst.
- Tillsätt chokladen till grädden under fortsatt vispning tills chokladen och grädden blandats ihop ordentligt.
- Häll över moussen i springformen och låt tårtan vila i kyl tills den stelnat, ca 4 timmar.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Herregud vad frestad man blir!
mumms
gott!
Ser ju hur gott ut som helst ju! 😀
Tack! Ja, riktigt god var den 😀
Har testat och det blev super gott! Tack för receptet 💕
Åh den ser gudomlig ut!
Mumsigt 😀
Hur menar du med ”vispa grädden löst”? I vilken konsistens ska grädden vara i ? 🙂
Det ser helt underbart ut alltså! 😀
Är det nutella du har ringlat över den eller bara smält choklad? 🙂
Det ser ju helt fantastiskt ut! <3
Kram
Hej. Vilken sorts choklad har du? blockchoklad eller 70% ?