Chocolate filled banofee pie with walnuts

Alla bilder i detta inlägg är fotograferade av Belsam
Idag hade jag och Belsam, likt sist vi sågs, en dejt med brunch och bakning. Typ den absolut bästa sällskapskombon. Dagen innan satt vi funderade på vad vi skulle baka och vi kom fram till Banofee pie. Vi körde dock en egen twist på det hela där vi la till karamelliserad chokladmjölk samt hackade valnötter för extra crunch och tuggmotstånd. Så gott! Med det här pajskalreceptet blir den dessutom riktigt frasig.
Normalt sett så brukar man ju prova orginalet av något innan man ger sig på att göra en egen variant men jag har faktiskt aldrig bakat eller ätit banofee pie förrän idag. Du får gärna skratta av förundran bakom datorskärmen men den har inte tilltalat mig när jag sett bilder av den i instagram- eller facebookflödet. Det är alltså helt tack vare Belsam, som älskar banofee pie, som vi bakade och åt banofee pie. Vad tycker ni banofee-lovers där ute, kommer jag att tycka orginalet utan karamelliserad chokladmjölk och valnötter, är tråkigt nu? Prova gärna vårt recept och berätta!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chocolate filled banofee pie with walnuts

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
300 g kallt smör
3,5 dl vetemjöl
1 krm salt
0,5 tsk vaniljsocker
1 ägg

Ingredienser (fyllning):
1 burk karamelliserad mjölk
1 burk karamelliserad chokladmjölk
4 bananer
1 dl hackade valnötter
4 dl vispgrädde
chokladflagor/riven choklad till dekoration

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
300 g kallt smör
3,5 dl vetemjöl
1 krm salt
0,5 tsk vaniljsocker
1 ägg

Ingredienser (fyllning):
1 burk karamelliserad mjölk
1 burk karamelliserad chokladmjölk
4 bananer
1 dl hackade valnötter
4 dl vispgrädde
chokladflagor/riven choklad till dekoration

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela smöret i tärningar och blanda ihop med vetemjöl, salt och vaniljsocker. Rör sedan ner ägget och arbeta samman till en smidig pajdeg.
  3. Plasta in degen och låt stå i kyl i minst 1 timme.
  4. Tryck ut degen i en springform med diameter på 24-26 cm. Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylskåp i ytterligare en timme.
  5. Grädda pajskale i mitten av ugnen i ca 15 minuter och det fått fin färg.
  6. Fyllning: Öppna burken med karamelliserad chokladmjölk och fördela över pajskalets botten. Ställ tillbaka formen i kylskåpet.
  7. Skiva under tiden 2 av bananerna i jämna skivor.
  8. Fördela bananskivorna jämnt över den karamelliserade chokladmjölken.
  9. Öppna burken med vanilg karamelliserad mjölk och fördela den över lagret med bananskivor. Eftersom att den karamelliserade mjölken kan vara lite seg när man precis öppnat burken kan det vara bra att lägga det i en skål och röra om lite innan du lägger det över bananerna. Då förhindrar du att bananskivorna flyttar på sig när du gör det här lagret med fyllning. Ringla över de hackade valnötterna. Ställ formen i kylskåpet igen.
  10. Skiva de två resterande bananerna och fördela dem jämnt i pajskalet. Ställ tillbaka formen i kylskåpet.
  11. Vispa upp grädden och spritsa den i valfritt mönster så att bananskivorna täcks helt. Avsluta med att dekorera med chokladflagor eller riven choklad.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela smöret i tärningar och blanda ihop med vetemjöl, salt och vaniljsocker. Rör sedan ner ägget och arbeta samman till en smidig pajdeg.
  3. Plasta in degen och låt stå i kyl i minst 1 timme.
  4. Tryck ut degen i en springform med diameter på 24-26 cm. Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylskåp i ytterligare en timme.
  5. Grädda pajskale i mitten av ugnen i ca 15 minuter och det fått fin färg.
  6. Fyllning: Öppna burken med karamelliserad chokladmjölk och fördela över pajskalets botten. Ställ tillbaka formen i kylskåpet.
  7. Skiva under tiden 2 av bananerna i jämna skivor.
  8. Fördela bananskivorna jämnt över den karamelliserade chokladmjölken.
  9. Öppna burken med vanilg karamelliserad mjölk och fördela den över lagret med bananskivor. Eftersom att den karamelliserade mjölken kan vara lite seg när man precis öppnat burken kan det vara bra att lägga det i en skål och röra om lite innan du lägger det över bananerna. Då förhindrar du att bananskivorna flyttar på sig när du gör det här lagret med fyllning. Ringla över de hackade valnötterna. Ställ formen i kylskåpet igen.
  10. Skiva de två resterande bananerna och fördela dem jämnt i pajskalet. Ställ tillbaka formen i kylskåpet.
  11. Vispa upp grädden och spritsa den i valfritt mönster så att bananskivorna täcks helt. Avsluta med att dekorera med chokladflagor eller riven choklad.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ɑ n n i k ɑ
8 years ago

Mumsigt 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?