Alla bilder i detta inlägg är fotograferade av Belsam
Idag hade jag och Belsam, likt sist vi sågs, en dejt med brunch och bakning. Typ den absolut bästa sällskapskombon. Dagen innan satt vi funderade på vad vi skulle baka och vi kom fram till Banofee pie. Vi körde dock en egen twist på det hela där vi la till karamelliserad chokladmjölk samt hackade valnötter för extra crunch och tuggmotstånd. Så gott! Med det här pajskalreceptet blir den dessutom riktigt frasig.
Normalt sett så brukar man ju prova orginalet av något innan man ger sig på att göra en egen variant men jag har faktiskt aldrig bakat eller ätit banofee pie förrän idag. Du får gärna skratta av förundran bakom datorskärmen men den har inte tilltalat mig när jag sett bilder av den i instagram- eller facebookflödet. Det är alltså helt tack vare Belsam, som älskar banofee pie, som vi bakade och åt banofee pie. Vad tycker ni banofee-lovers där ute, kommer jag att tycka orginalet utan karamelliserad chokladmjölk och valnötter, är tråkigt nu? Prova gärna vårt recept och berätta!
Mumsigt 😀