No bake s’mores cups

Någon mer än jag som älskar s’mores?! Det är en löjligt enkel och god dessert med ursprung i USA och Kanada som består av kex, grillade marshmallows och choklad. För mig som inte grillar så ofta men ändå är sugen på den här godsaken så är s’mores cups räddningen och görs helt och hållet utan ugn. Hur bra?

Spröd kexbotten, len chokladganache och marshmallowfluff som bränns av för en grillad känsla. Ni bara måste testa! Det här är en perfekt dessert att slänga ihop vid akut sötsug.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake s’mores cups

Portioner: 12

Ingredienser

15 stycken digestivekex
100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 burk marshmallow fluff à 213 g

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

15 stycken digestivekex
100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 burk marshmallow fluff à 213 g

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  4. Tryck ut kexmassan i muffinsformarna så att det blir små pajskal.
  5. Ställ plåten i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  6. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  7. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp den bara precis tills den är påväg att börja koka.
  8. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma grädden över chokladen.
  9. Rör om till en jämn och blank smet.
  10. Fyll varje pajskal med chokladganachen och ställ tillbaka dem i kyslkåpet tills fyllningen stelnat.
  11. Toppa varje s’mores cup med marshmallow fluff och bränn av med brännare för en gyllenbryn yta.
Steg för steg

Video
  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  4. Tryck ut kexmassan i muffinsformarna så att det blir små pajskal.
  5. Ställ plåten i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  6. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  7. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp den bara precis tills den är påväg att börja koka.
  8. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma grädden över chokladen.
  9. Rör om till en jämn och blank smet.
  10. Fyll varje pajskal med chokladganachen och ställ tillbaka dem i kyslkåpet tills fyllningen stelnat.
  11. Toppa varje s’mores cup med marshmallow fluff och bränn av med brännare för en gyllenbryn yta.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?