Äkta marockansk couscous är enkelt att göra. Här hittar du klassiskt recept som min marockanska svärmor lärt mig att göra.
Det här är ett recept som jag länge velat dela med mig av men dragit mig för eftersom jag försöker att hålla mig till enkla recept som man inte behöver några “speciella” material för att göra men såå många har frågat mig om det så jag ger det ett försök! Så, Marockansk couscous är en långkokt historia som man kan variera i oändlighet efter tycke och smak. Min favorit är den traditionella med kyckling och sju sorters grönsaker men det går även att serveras med kött eller lök och russin!
För att tillaga denna couscous behöver du en marockansk couscouskastrull som består av en underdel som är en vanlig djup kastrull och en överdel som sätts ovanpå den undre men som har hål i botten. I den undre tillagas grytan med grönsaker och kött/kyckling och i den övre tillagas couscousen. Här kan du köpa en bra och billig ånginsats för att ånga couscousen över valfri kastrull som du gör grytan i om du inte har den traditionella couscouskastrullen.
Du kan variera grönsakerna till marockansk couscous hur mycket du vill. Ta det du har hemma eller det du tycker om.
Förutom de grönsaker som jag har föreslagit i det här receptet så kan man ha zucchini, pumpa, butternut squash och majrova. De grönsaker som tar längre tid att tillagas har ni i samtidigt som potatisen och morötterna medan de som tar kortare tid har ni i samtidigt som sötpotatisen.
Couscous tar tid att göra men blir så himla gott och är enkelt! Att göra marockansk couscous innebär inte särskilt mycket aktiv tid. Jag brukar börja 2 timmar innan servering om jag gör med kyckling och ca 4 timmar innan om jag gör med kött och använder tryckkokare för att tillaga köttet!
Gott!
😁 video på det här tack 💕