Frukostglass med honeycrisp

Idag åt jag en ljuvligt god och nyttig glass till frukost. Ja precis, man kan äta god glass till frukost fullproppad med vitaminer och nyttiga fetter 😀 Med honeycrisp på havregryn som du enkelt gör själv så blir det ÄNNU godare. 
Detta är också ett bra tips om man har svårt att få barnen där hemma att äta frukost (som min dotter). Säger man att det blir glass till frukost blir det en heeelt annan inställning till frukosten kan jag lova haha. Förbered den idag så kan ni äta den redan imorgon till frukost vettja!
Nedan har ni grundreceptet, jag valde att smaksätta min med ungefär 1,5 dl frusna bär (blåbär och hallon) men det går lika bra att smaksätta med vad du vill, såsom kakao, nötter osv. Receptet ger ungefär en liter glass.
Inspiration till detta recept fick jag från grymt duktiga Scandinavian Wellness. Se till att kolla in hennes blogg om ni inte redan har gjort det!
Today I ate a delectable and nutritious ice cream for breakfast. That’s correct, you can eat delicious ice cream for breakfast packed with vitamins and healthy fats. With honey crisp made on oatmeal that you can easily do yourself, it becomes even tastier. This is also a good tip if you have difficulty getting the children at home to eat breakfast (my daughter for example haha). If you say that there will be ice cream for breakfast becomes a completely different approach to breakfast, I can promise haha.
Prepare today so you can eat it tomorrow morning for breakfast!

Below you have the basic recipe, I chose to flavor my by about 1.5 cups frozen berries (blueberries and raspberries), but it is equally as good flavor of what you want, such as cocoa, nuts, etc. The recipe makes about a gallon of ice cream.

I got the inspiration for this recipe from the talented Scandinavian Wellness. Make sure to check out her blog if you have not already!

Ingredients (breakfast ice cream):
3 ripe bananas
1 can of coconut milk each 400 ml (not light)

Do this:
1. Peel and slice the bananas and place on a baking sheet in the freezer for at least four hours. The can of coconut milk and whisk are also in the freezer but only 1 hour before you start making the ice cream.

2. Open the can of coconut milk and add the coconut milk, but not coconut water, in a bowl. Whip up.
3. Mix the bananas in a blender until smooth with any seasoning you like. Whisk together then at this together with coconut milk.
4. Pour into a suitable pan and place in the freezer overnight.
Ingredients (Honey Crisp):
1 cup oatmeal
1 tablespoon butter
0.5 tablespoons honey
Do this:
1. Roast the oats in a frying pan. Add the butter and stir until melted.
2. Then add the honey and stir until all the oats have honey on them.
3. Pour into a bowl and let cool.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Frukostglass med honeycrisp

Ingredienser

Ingredienser (frukostglass):
3 mogna bananer
1 burk kokosmjölk à 400 ml (ej light)

Ingredienser (honeycrisp):
1 dl havregryn
1 msk smör
0,5 msk honung

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (frukostglass):
3 mogna bananer
1 burk kokosmjölk à 400 ml (ej light)

Ingredienser (honeycrisp):
1 dl havregryn
1 msk smör
0,5 msk honung

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skala och skiva bananerna och lägg på en plåt i frysen i minst fyra timmar. Burken med kokosmjölk samt vispar ska också in i frysen men bara 1 timme innan du ska börja göra glassen.
  2. Öppna burken med kokosmjölk och lägg kokosmjölk utan kokosvatten i en bunke. Vispa upp.
  3. Mixa bananerna i en mixer till en slät smet tillsammans med valfri smaksättning. Vispa sedan ihop detta tillsammans med kokosmjölken.
  4. Häll över i en passande form och ställ i frysen över natten.
  5. Rosta havregrynen i en stekpanna. Tillsätt smöret och rör om tills det smält.
  6. Tillsätt därefter honungen och rör om tills alla havregryn har honung på sig.
  7. Häll över i en skål och låt svalna.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skala och skiva bananerna och lägg på en plåt i frysen i minst fyra timmar. Burken med kokosmjölk samt vispar ska också in i frysen men bara 1 timme innan du ska börja göra glassen.
  2. Öppna burken med kokosmjölk och lägg kokosmjölk utan kokosvatten i en bunke. Vispa upp.
  3. Mixa bananerna i en mixer till en slät smet tillsammans med valfri smaksättning. Vispa sedan ihop detta tillsammans med kokosmjölken.
  4. Häll över i en passande form och ställ i frysen över natten.
  5. Rosta havregrynen i en stekpanna. Tillsätt smöret och rör om tills det smält.
  6. Tillsätt därefter honungen och rör om tills alla havregryn har honung på sig.
  7. Häll över i en skål och låt svalna.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
8 years ago

Gott!

Anonymous
8 years ago

Åh vad gott!

Anonymous
8 years ago

Gott 😄

ISA
ISA
8 years ago

frukostglass!! fan vilken briljant idé!

Thilda
8 years ago

Men gud så gott!!

Fatima
8 years ago

Frukostglass, det ska nog provas!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?