Sommar. Sol. Gul. Citron. Citron är så himla härligt i bakverk, inte bara för den härliga färgen men också för att syrligheten i citroner gör sig perfekt med det söta. Typ som i den här citronpajen. Den är väldigt enkel i sig själv med en klassisk pajbotten och en krämig citronfyllning men ack så god.
Till utseendet ser det ut som en citronmaräng-paj och det är väl egentligen mitt fel som skulle envisas med att dekorera med varmvispad maräng. Den bakade citronfyllningen gör den dock till något helt annat. Missförstå mig rätt. Jag absolut älskar lemon curd, jag kan typ äta det som den är med sked utan problem. Men det är typ som att jämföra frozen cheesecake med baked cheesecake. Båda lika tillfredsställande för smaklökarna men på helt olika nivåer. Ja, ni fattar haha!
Jag bakade den här pajen i en lite mindre pajform än vad jag brukar. I lördags hittade jag den här vita pajformen i porslin till ett riktigt fyndpris och kände att det var dags att inviga den. Lite knepigt att den inte har en avtagbar botten men det gick tillslut ändå att få ut en relativt snygg pajbit.
Men gud så gott och fräscht det ser ut!
citroner som är smarrigt, det här borde man testa göra =)
Det hade varit tillräckligt med rivet skal av en citron men annars var det gott kanske. Mina spanska citroner var för sura om man gämmför med dom svenska gillar dina recept väldigt mycket