Nutellatårta

Vilken dag vi hade igår! Min näst yngsta lillebror tog studenten och det skulle såklart firas stort. Det blir alltid så nostalgiskt när jag firar någons student. Det var helt klart en speciell dag att själv ta studenten och när man ser andra gå igenom samma milstolpe kommer alla de känslor som jag hade på min studentdag tillbaka. Stort grattis lillebror, det gjorde du bra!

Dagen till ära hade min bror önskat sig en chokladtårta och eftersom att han i vanliga fall är ett träningsfreak som är riktigt strikt med sockerintaget så tog jag hans chokladtårte-önskan på största allvar. Ja, som ni kan se gick jag all in och gjorde en tårta med choklad, choklad, nutella och ännu mer choklad. Såklart inte den traditionella studenttårtan men det var helt i linje med lillebrorsans studentkläder som valde en grå-ish kavaj istället för svart som alla andra killar i hans klass. Jag älskar att han kör sin egen grej!

Receptet på tårtbotten med chokladsmak nedan är helt klart en keep:er. Jag lät mig inspireras av mina supersaftiga chokladmuffins och gjorde en riktigt saftig chokladtårtbotten i samma stuk. Tro mig, det här är en tårtbotten som inte kommer att göra dig besviken!

Hursomhelst så är receptet nedan för en tårta som bakas i en rund form med diameter på 15 cm. Tårtan blir ganska hög och räcker till 10-12 bitar. Tårtan består alltså av en chokladtårtbotten enligt receptet nedan, fylld med nutella, spacklad med chokladfrostingoch dekorerad med nutella och grovhackade

Montering:
Dela din tårtbotten i tre. Fyll med nutella och låt stå i kylskåpet i minst 30 min innan du spacklar tårtan med frostingen. När jag spacklar och har lite ostabil fyllning som t.ex fyllning brukar jag bara lägga på frostingen lite slarvigt så att hela tårtan är täckt och sedan ställa tårtan i kylskåpet en stund innan jämnar ut kanterna. Avsluta med att dekorera med nutella och nötter.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Nutellatårta

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (chokladtårtbotten):
2 dl mjölk
1 msk äppelcidervinäger
2 ägg
3,5 dl strösocker
1,25 dl neutral olja
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
nutella till fyllning och dekoration (1 stor burk à 750 g)
grovhackad nutella och choklad till garnering

Ingredienser (chokladfrosting):
200 g mörk choklad
1,25 dl vispgrädde
200 g rumsvarmt, mjukt smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (chokladtårtbotten):
2 dl mjölk
1 msk äppelcidervinäger
2 ägg
3,5 dl strösocker
1,25 dl neutral olja
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
nutella till fyllning och dekoration (1 stor burk à 750 g)
grovhackad nutella och choklad till garnering

Ingredienser (chokladfrosting):
200 g mörk choklad
1,25 dl vispgrädde
200 g rumsvarmt, mjukt smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjölk och äppelcidervinäger i en liten skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa upp ägg och strösocker i en bunke tills det blir riktigt vitt och pösigt.
  4. Tillsätt mjölkblandningen och oljan. Vispa lite till.
  5. Ha sedan i resten av ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  6. Smörj en rund form med diameter på 15 cm och täck med bakplåtpapper. Häll i smeten.
  7. Grädda din tårtbotten i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter.
  8. Låt din tårtbotten svalna helt och hållet innan du fyller den med nutella.
  9. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  10. Häll upp grädden i en kastrull och värm tills du ser att det precis är påväg att börja koka.
  11. Dra bort från plattan och häll över din grovhackade choklad. Låt stå ca 5 min innan du rör om till en jämn smet.
  12. Låt svalna helt och hållet innan du vispar upp den. Den kommer inte helt och hållet få en vispgrädde-konsistens men bli lite fluffigare än vad den va innan.
  13. Dela smöret i bitar och vispa ner lite i taget i chokladsmeten. Ju mer du vispar desto godare blir frostingen.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjölk och äppelcidervinäger i en liten skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa upp ägg och strösocker i en bunke tills det blir riktigt vitt och pösigt.
  4. Tillsätt mjölkblandningen och oljan. Vispa lite till.
  5. Ha sedan i resten av ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  6. Smörj en rund form med diameter på 15 cm och täck med bakplåtpapper. Häll i smeten.
  7. Grädda din tårtbotten i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter.
  8. Låt din tårtbotten svalna helt och hållet innan du fyller den med nutella.
  9. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  10. Häll upp grädden i en kastrull och värm tills du ser att det precis är påväg att börja koka.
  11. Dra bort från plattan och häll över din grovhackade choklad. Låt stå ca 5 min innan du rör om till en jämn smet.
  12. Låt svalna helt och hållet innan du vispar upp den. Den kommer inte helt och hållet få en vispgrädde-konsistens men bli lite fluffigare än vad den va innan.
  13. Dela smöret i bitar och vispa ner lite i taget i chokladsmeten. Ju mer du vispar desto godare blir frostingen.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Mums vad gott det ser ut!! 🙂

Sandra
7 years ago

Haha allt du lagar, vart tar det vägen!!???!?!?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?