Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag gjorde något riktigt chokladigt så jag passade på när jag testade mig fram med glutenfri bakning. Resultatet blev den här luftiga men samtidigt kladdiga chokladtårtan som görs på ynka 3 ingredienser!
Det är något fantastiskt med storslagna bakverk som kräver minimalt med ingredienser, kraft och tid. Borde inte typ all bakning vara så? I drömmarnas värld kanske. Och det är exakt där du hamnar när du äter den här drömmiga chokladtårtan. Helt seriöst, den är typ det bättre syskonet i kladdkakornas syskonskara.
Ännu bättre är det att den är glutenfri. Om det är din tur att ta med dig fika till jobbet och du har en kollega som är glutenintollerant så är den här perfekt att göra. Det fungerar även utmärkt att byta ut smöret till mjölkfritt smör.
För att få till en ordentligt tårtkänsla dekorerade jag med chokladsås, vispad grädde och färska bär. Men du kan såklart dekorera med det du gillar eller skippa dekorationen helt. Tårtan räcker hursomhelst till ca 12 bitar och bakas bäst i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 26 cm och en höjd på minst 5 cm
Mums, den låter helt galet god.
Åh! Denna vill jag prova! Ser fantastiskt gott ut!
Chokladtårtan ser verkligen jättegod ut. 🙂
Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste inlägg också!