Mörk kexchoklad med salt karamell

Finns det någon som inte ätit kexchoklad som barn? Som 90-talist var det typ obligatoriskt att ha med sig en kexchoklad till utflykten i skolan haha. Det är verkligen barnsligt gott men som ni vet så föredrar jag mörk choklad alla dagar i veckan om jag får välja. Då är beslutet ganska enkelt att helt enkelt göra egen kexchoklad med de smaker jag gillar allra bäst nu i vuxen ålder. Resultatet blev den här ljuvliga kexchokladen med en fyllning av salt karamell, täckt i ett ordentligt lager av mörk choklad. Behöver jag säga mer? Nej, jag vet. Heeelt magiskt gott är det.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Mörk kexchoklad med salt karamell

Portioner: 12

Ingredienser

8 stycken smörgåsrån
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
0,5 tsk salt
400 g mörk choklad
ev. flingsalt till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

8 stycken smörgåsrån
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
0,5 tsk salt
400 g mörk choklad
ev. flingsalt till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Dela smörgåsrånen i två lika stora delar. Du behöver 3 halvor för varje kexchoklad.
  2. Blanda i saltet i den karamelliserade mjölken och lägg sedan 1 msk salt karamelliserad mjölk mellan det första och den andra, samt den andra och det tredje smörgåsrånet.
  3. Lägg dina fyllda smörgåsrån på en plåt som får plats i frysen som är täckt med bakplåtspapper och låt dem stå i frysen i minst 1 h innan du doppar dem i choklad.
  4. Smält den mörka chokladen i micro eller över ett vattenbad. Låt svalna (men inte stelna!) innan du doppar dina kexchoklader i dem. Garnera gärna med lite flingsalt innan chokladen hinner stelna.
  5. Ställ kexchokladerna i frysen i ytterligare 30 minuter så att chokladen stelnar helt innan servering. Sedan kan du förvara dem i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Dela smörgåsrånen i två lika stora delar. Du behöver 3 halvor för varje kexchoklad.
  2. Blanda i saltet i den karamelliserade mjölken och lägg sedan 1 msk salt karamelliserad mjölk mellan det första och den andra, samt den andra och det tredje smörgåsrånet.
  3. Lägg dina fyllda smörgåsrån på en plåt som får plats i frysen som är täckt med bakplåtspapper och låt dem stå i frysen i minst 1 h innan du doppar dem i choklad.
  4. Smält den mörka chokladen i micro eller över ett vattenbad. Låt svalna (men inte stelna!) innan du doppar dina kexchoklader i dem. Garnera gärna med lite flingsalt innan chokladen hinner stelna.
  5. Ställ kexchokladerna i frysen i ytterligare 30 minuter så att chokladen stelnar helt innan servering. Sedan kan du förvara dem i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?