Pannkaks-semmelwrap

Det doftar ljuvligt av kardemumma i mitt kök ljus nu efter alla semmelcupcakes, rulltårtssemlor, prinsess-semlor och dagens frukostsemla i semmelwrapsformat! Toppad med färska bär blev detta den perfekta söndagsfrukosten!
Jag har alltid tyckt det verkat vara så tidskrävande och jobbigt att baka det tunna brödet till den klassiska semmelwrappen. Min lösning blev då att ha i lite kardemumma i en pannkakssmet som ger lite tjockare och stabilare pannkakor och fylla dem med mandelmassa och vispgrädde. Så himla gott! En riktigt semmelsuccé 😀

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pannkaks-semmelwrap

Portioner: 10

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 nypa salt
2 tsk kardemumma
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning

Fyllning:
5 dl vispgrädde
200 g riven mandelmassa blandat med 2 msk mjölk

Garnering:
Florsocker
Färska bär

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 nypa salt
2 tsk kardemumma
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning

Fyllning:
5 dl vispgrädde
200 g riven mandelmassa blandat med 2 msk mjölk

Garnering:
Florsocker
Färska bär

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt hälften av mjölken och det smälta smöret. Blanda till en slät smet.
  3. Blanda ner ägget tillsammans med resten av mjölken.
  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme 1-2 minut på varje sida eller tills de fått fin färg.
  5. Låt pannkakorna svalna helt innan du fyller och dekorerar dem. För att pannkakorna ska stanna i sin “wrap”-form behöver du fästa dem med en tandpetare eller slå in i bakplåtspapper med snöre. Video kommer imorgon på hur jag gör exakt 🙂
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt hälften av mjölken och det smälta smöret. Blanda till en slät smet.
  3. Blanda ner ägget tillsammans med resten av mjölken.
  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme 1-2 minut på varje sida eller tills de fått fin färg.
  5. Låt pannkakorna svalna helt innan du fyller och dekorerar dem. För att pannkakorna ska stanna i sin “wrap”-form behöver du fästa dem med en tandpetare eller slå in i bakplåtspapper med snöre. Video kommer imorgon på hur jag gör exakt 🙂
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Åh vad gott!

Linnéa - The Hungry Gosling
7 years ago

Det ser riktigt gott ut! 🙂

Sarah
7 years ago

Ser riktigt gott ut 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?