Grovt bröd utan jäsning

Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv. Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god.
Frukost är verkligen den viktigaste måltiden för mig varje dag. De dagar som jag inte äter frukost går jag typ under och får ingenting gjort! Äter jag inte en skål med gröt, bär och nötter så ser jag till att äta en grov macka med massa pålägg. Vad gillar ni att äta till frukost? Dela gärna med er i kommentarsfälter 🙂
Det som gör att det här brödet är så snabbt är att den inte behöver jäsas. Istället för att värma ugnen innan så sätter man på ugnen precis när du lagt in brödet i ugnen. Den jäser alltså under tiden som temperaturen stiger i ugnen. Receptet räcker till två stora brödlimpor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Grovt bröd utan jäsning

Portioner: 2

Ingredienser

50 g jäst
6 dl fingervarm mjölk
3 dl fiberhavregryn
3 msk honung
2 msk neutral olja (solros- eller rapsolja)
2 tsk salt
2 dl solrosfrön
7 dl grahamsmjöl, fullkorn
3 dl rågsikt
2 dl vetemjöl

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 2st

Ingredienser

50 g jäst
6 dl fingervarm mjölk
3 dl fiberhavregryn
3 msk honung
2 msk neutral olja (solros- eller rapsolja)
2 tsk salt
2 dl solrosfrön
7 dl grahamsmjöl, fullkorn
3 dl rågsikt
2 dl vetemjöl

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med hjälp av mjölken.
  2. Tillsätt därefter fiberhavregryn, honung, neutral olja, salt och solrosfrön. Blanda väl.
  3. Tillsätt alla mjölsorter, lite i taget samtidigt som degen knådas.
  4. Dela degen i två och forma till limpor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite mjöl på varje.
  5. Lägg in plåten i mitten av ugnen, sätt ugnen på 200 grader och låt bröden gräddas i ca 50 minuter.
  6. Linda in i bakdukar när de är klara och låt svalna.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med hjälp av mjölken.
  2. Tillsätt därefter fiberhavregryn, honung, neutral olja, salt och solrosfrön. Blanda väl.
  3. Tillsätt alla mjölsorter, lite i taget samtidigt som degen knådas.
  4. Dela degen i två och forma till limpor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite mjöl på varje.
  5. Lägg in plåten i mitten av ugnen, sätt ugnen på 200 grader och låt bröden gräddas i ca 50 minuter.
  6. Linda in i bakdukar när de är klara och låt svalna.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatema
Fatema
4 years ago

Camilla i min skola så gör de bröd den ser ungefär som din men den är grön på mitten och brun utanför
man kan doppa den i soppan
men problemet är att jag inte vet vad den heter
när jag tar reda på vad den heter så önskar jag att du visar hur man gör
om du har lust att söka på såna bröd 🥖
😍 😍

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?