Så här gör du:
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt vätskan. Blanda tills jästen lösts upp.
- Tillsätt strösocker, kardemumma och hälften av mjölet.
- Blanda ihop och tillsätt sedan saltet och mjöl under tiden som du fortsätter knåda tills du får en blank och smidig deg. Den får gärna vara lite kladdig.
- Dela upp degen i 15 delar (ca 52 g på varje). Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (ha ordentligt mellanrum mellan varje bulle, hellre ta en plåt extra ifall inte alla får plats på en).
- Låt bullarna jäsa under bakduk i 1,5h.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och lite vatten och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
- Låt bullarna svalna helt innan du täcker dem med smält choklad. Låt stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt.
- Skär ut en triangel på toppen av varje bulle som lock. Se till att skära tillräckligt djupt så att du får med både choklad och bulle.
- Riv mandelmassan grovt och blanda med 2 msk mjölk och 2 msk kakao. Vispa grädden hårt och blanda sedan försiktigt ner kakao. Fyll hålen på varje bulle med chokladmandelmassa och toppa med grädden. Lägg på locket och pudra med florsocker
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Vilken spännande idé! 🙂 Dock är jag inget större fan av varken semlor eller choklad, så jag står över denna tror jag 😉
Det där är inte en semla.. 😛
En semla innehåller kardemummabulle, vispgrädde, mandelmassa och florsocker.
Annars får det inte kallas semla.
Ååh vad gott. Sån choklladdröm
Åh de ser ju himmelskt goda ut! 😍 måste testas!
Mumms jag måste verkligen testa göra det här!! 🙂
Åh vad gott!! Måste göras! Tipsade om detta på min blogg (länkade självklart din!) Kram!