Harsha (marockansk mannagrynskaka)

Ni är några stycken som efterfrågar fler marockanska recept här på bloggen. Den marockanska matkulturen ligger mig verkligen nära hjärtat men inget som jag är expert på, därför tar det ofta lite längre tid för de recepten att komma upp än “de vanliga”. De flesta recepten kommer från släktingar men de bakar ju sällan efter recept och så har varje person ett eget, noga utvalt, glas hemma som de använder för att måtta med. Vilket gör det svårt för exakta jag när varje person olika glas haha. Så det är en liten process men helt klart värt det när jag får ner deras goda versioner av marockanska klassiker, skrivet på svenska i bloggen.
Den här mannagrynskakan är något som äts till frukost i marocko med färskost och marmelad. Typ som västerlandets motsvarighet till scones. Jag älskar den här kakan! Som många andra kakor i Marocko är den inte särskilt söt, för att lämna plats åt det väldigt söta mynta-téet. Det blir en perfekt balans.
Jag gjorde min kaka i en lite mindre form, vilket ger en väldigt tjock kaka som behöver vara läääänge i ugnen (men snyggt blev det hehe). Det bästa är att ha den i en form med minst 24 cm i diameter, gärna större om du har.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Harsha (marockansk mannagrynskaka)

Ingredienser

6 dl mannagryn + 0,5 dl
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl strösocker
1,25 dl neutral olja (solros-, majs- eller raps)
3,25 dl apelsinjuice

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

6 dl mannagryn + 0,5 dl
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl strösocker
1,25 dl neutral olja (solros-, majs- eller raps)
3,25 dl apelsinjuice

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, undervärme.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Spara 0,5 dl mannagryn till senare.
  3. Tillsätt därefter olja och blanda tills allt sugit åt sig oljan.
  4. Ha till sist i apelsinjuice och blanda väl men försiktigt till en jämn och fin smet.
  5. Smöra din form och täck med mannagryn. Häll i smeten i formen och strö de mannagryn som är kvar över kakan.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen tills du ser att kanterna blivit gräddade, ca 30 minuter. Sätt sedan på övervärmen också och grädda i ytterligare 15-20 minuter tills kakan fått fin färg.

Kan serveras direkt med färskost och marmelad tillsammans med en kopp mynta-té!

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader, undervärme.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Spara 0,5 dl mannagryn till senare.
  3. Tillsätt därefter olja och blanda tills allt sugit åt sig oljan.
  4. Ha till sist i apelsinjuice och blanda väl men försiktigt till en jämn och fin smet.
  5. Smöra din form och täck med mannagryn. Häll i smeten i formen och strö de mannagryn som är kvar över kakan.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen tills du ser att kanterna blivit gräddade, ca 30 minuter. Sätt sedan på övervärmen också och grädda i ytterligare 15-20 minuter tills kakan fått fin färg.

Kan serveras direkt med färskost och marmelad tillsammans med en kopp mynta-té!

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?