Chokladpizza

Ganska nyligen hittade jag en grymt duktig norsk bakbloggare som bor i Sverige. Kaja Baker heter hennes blogg och där har hon ett grymt gott recept på chokladpizza. Vi fick kontakt med varandra och bestämde oss för att göra en collab där vi bakar ett av varandras recept och då vart såklart chokladpizzan det självklara valet för mig!
Jag är lika mycket SKAM-torsk som resten av Sverige, så att få baka ett recept på norska var väldigt tillfredsställande hahah! Den här chokladpizzan är dessutom det perfekta snackset att äta framför sin favoritserie eller favoritfilm.
I Kajas orginalrecept så använde hon en sorts chokladganache som topping. Jag hade dock glömt att köpa hem vispgrädde och insåg inte detta förrän det var dags att bre på pizzan men hade däremot en burk Nutella hemma, vilket funkar lika bra! Receptet nedan ger dig 4 chokladpizzor. Samma deg kan användas till vanliga matpizzor, vilket är perfekt om man vill äta pizza både till middag och efterrätt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chokladpizza

Portioner: 4

Ingredienser

Ingredienser (pizzadeg):
12,5 g jäst (1/4 paket)
2 dl fingervarmt vatten
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 tsk strösocker
4-5 dl vetemjöl +  extra till utbakningen
ett uppvispat ägg blandat med en skvätt vatten till pensling.

Ingredienser (chokladtopping):
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Ingredienser (pizzadeg):
12,5 g jäst (1/4 paket)
2 dl fingervarmt vatten
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 tsk strösocker
4-5 dl vetemjöl +  extra till utbakningen
ett uppvispat ägg blandat med en skvätt vatten till pensling.

Ingredienser (chokladtopping):
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt rapsolja, salt och strösocker. Blanda.
  3. Tillsätt till sist vetemjöl lite i taget tills du får en smidig deg. Hellre för lite vetemjöl än för mycket. Låt jäsa i 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Kavla ut 4 tunna rundlar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Nagga rundlarna och pensla med ägg.
  7. Grädda i mitten av ungnen i ca 7 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. färska bär och nötkross till garnering
  9. Topping: Grovhacka den mörka chokladen.
  10. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp. Dra bort från värmen så snart du ser att den börjat koka.
  11. Ha i mörk choklad och blanda tills den smält helt.
  12. Häll över i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den fått en bredbar konsistens.
  13. Ber på din pizza och garnera med färska bår och lite nötkross!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt rapsolja, salt och strösocker. Blanda.
  3. Tillsätt till sist vetemjöl lite i taget tills du får en smidig deg. Hellre för lite vetemjöl än för mycket. Låt jäsa i 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Kavla ut 4 tunna rundlar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Nagga rundlarna och pensla med ägg.
  7. Grädda i mitten av ungnen i ca 7 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. färska bär och nötkross till garnering
  9. Topping: Grovhacka den mörka chokladen.
  10. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp. Dra bort från värmen så snart du ser att den börjat koka.
  11. Ha i mörk choklad och blanda tills den smält helt.
  12. Häll över i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den fått en bredbar konsistens.
  13. Ber på din pizza och garnera med färska bår och lite nötkross!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helena Rahlenius
Helena Rahlenius
7 years ago

Eftersom vi älskar både pizza och choklad vore ju denna efterätt toppen för min familj ♡ värt att testa !

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?