Chocolate chip pancakes

De här pannkakorna är verkligen något utöver det vanliga! Förutom att jag lyckats få fram en smet som ger riktigt fluffiga och luftiga pannkakor så har de massor med CHOKLADBITAR i sig! En riktig drömfrukost.
Hemligheten bakom riktigt fluffiga pannkakor är att använda sig av buttermilk. Vad är det? Undrar säkert de flesta av er och det är faktiskt inte krångligare än mjölk eller grädde blandat med äppelcidervinäger som får den att tjockna.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chocolate chip pancakes

Portioner: ca 18

Ingredienser

2 dl mjölk eller grädde
1 msk äppelcidervinäger
2,5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 stort ägg
2 msk neutral olja
100 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 18st

Ingredienser

2 dl mjölk eller grädde
1 msk äppelcidervinäger
2,5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 stort ägg
2 msk neutral olja
100 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Häll upp mjölk i en skål och blanda med äppelcidervinäger. Ställ åt sidan så den hinner tjockna till sig medan du gör resten av stegen i receptet.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en skål.
  3. Tillsätt mjölk- och vinägerblandningen tillsammans med ägg och neutral olja. Vispa till en slät smet.
  4. Ha till sist i chokladknappar. Blanda försiktigt med slickepott bara precis tills de fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Stek pannkakorna i smör i en stekpanna på medel till hög värme tills de fått fin färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Häll upp mjölk i en skål och blanda med äppelcidervinäger. Ställ åt sidan så den hinner tjockna till sig medan du gör resten av stegen i receptet.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en skål.
  3. Tillsätt mjölk- och vinägerblandningen tillsammans med ägg och neutral olja. Vispa till en slät smet.
  4. Ha till sist i chokladknappar. Blanda försiktigt med slickepott bara precis tills de fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Stek pannkakorna i smör i en stekpanna på medel till hög värme tills de fått fin färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?