Så här gör du:
- Botten: Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa kexen till fina smulor.
- Smält smöret och blanda ner i smulorna till en jämn massa.
- Täck botten av din form med bakplåtspapper.
- Tryck ut kexmassan i botten på din bakform.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut cheesecaken. Höj sedan värmen till 200 grader.
- Fyllning: Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken och en perfekt krämighet på fyllningen.
- Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
- Tillsätt sedan vanilj och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.
- Till sist vispar du ner äggulan och ägget, en i taget.
- Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.
- Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken stå kvar i yttlerligare nån timme på eftervärme.
- Låt cheesecaken svalna helt innan du toppar med hallon- och blåbärskompott. Ta inte bort kanterna från formen förrän du toppat med kompotten och den satt sig lite.
- Hallon- och blåbärskompott: Koka upp de frysta bären tillsammans med strösocker och citronsaft i ca 1 minut.
- Blanda ut potatismjölet tillsammans med lite av vätskan från bär-koket. Häll tillbaka i kastrullen.
- Koka försiktigt i ytterligare ngn minut och häll sedan över kompotten i en kall skål. Låt stå i kylskåpet och svalna helt innan du toppar din cheesecake med den.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej och tack för en jätte fin blogg!
Dina recept är underbara!!
Vad hade du för mått på din form?
Tuuuuusen Tack!!!!