Risgrynsgröt deluxe

Risgrynsgröt är en såndär sak som framkallar en massa barndomsminnen. Det kändes lite lyxigt att få det som LUNCH i skolan någon gång varje år i december tillsammans med en pepparkaka.
Igår gjorde jag risgrynsgröt men en lite mer “efterrättig” variant (orginalet passar såklart också jätte bra som efterrätt). Den här versionen är gjord på kondenserad mjölk vilket gör den extra krämig och extra söt. MUMS! Det är tydligen vanligt att man tillagar grötris på det här sättet i Mexico men att det där kallas rispudding. Rätta mig gärna om jag har fel!
Hursomhelst, det här receptet ger 4 smarriga portioner av risgrynsgröt deluxe!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Risgrynsgröt deluxe

Portioner: 4

Ingredienser

1 dl grötris
tunt skivat skal av en citron (ej det vita)
1-2 kanelstänger
vatten
7,5 dl mjölk med fetthalt 3%
200 g kondenserad mjölk (ca 1/2 burk)
1 dl strösocker
malen kanel till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

1 dl grötris
tunt skivat skal av en citron (ej det vita)
1-2 kanelstänger
vatten
7,5 dl mjölk med fetthalt 3%
200 g kondenserad mjölk (ca 1/2 burk)
1 dl strösocker
malen kanel till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg grötris, citronskal och 1-2 kanelstänger i en kastrull. Tillsätt vatten tills riset är helt täckt. Koka upp på medelvärme i ca 15 minuter.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och häll av eventuell överskottsvätska. Ta bort citronskalet och kanelstängerna.
  3. Koka upp kondenserad mjölk och vanlig mjölk tillsammans i en kastrull. Tillsätt riset och strösocker, blanda och låt det tillagas på medelvärme tills den fått en krämig konsistens.
  4. Servera direkt eller förvara i kyl.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg grötris, citronskal och 1-2 kanelstänger i en kastrull. Tillsätt vatten tills riset är helt täckt. Koka upp på medelvärme i ca 15 minuter.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och häll av eventuell överskottsvätska. Ta bort citronskalet och kanelstängerna.
  3. Koka upp kondenserad mjölk och vanlig mjölk tillsammans i en kastrull. Tillsätt riset och strösocker, blanda och låt det tillagas på medelvärme tills den fått en krämig konsistens.
  4. Servera direkt eller förvara i kyl.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?