Så här gör du:
- Vaniljkräm: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp.
- Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du vispar.
- Fortsätt sedan värma försiktigt under vispning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
- Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål.
- Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas.
- Smuldeg: Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de torra ingredienserna till bottnen och rör ihop med smöret till en smulig massa.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut smulorna på den.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Blanda runt på plåten med jämna mellanrum. Låt svalna helt.
- Hallonfyllning: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Blanda ihop allt lätt.
- Värm upp på medelvärme tills hallonen blivit genomvarma. De ska inte hinna lösas upp helt.
- Häll över fyllningen i en skål och låt svalna.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
så snyggt upplägg med, skulle med stolthet servera det där 😉
Mumsigt 😀