Gör egen granola!

Häromdagen när jag skulle handla granola i affären så kände jag att jag var trött på alla de smaker som fanns, jag har testat de flesta redan och var sugen på något nytt. Till dagens frukost testade jag att göra min egen med smak av hallon och citron. Det blev en färgsprakande frukosthistoria tillsammans med blåbärs- och vaniljyoghurt.
Det här receptet ger ca 8 dl granola.
The other day when I wanted to buy granola in the shop I felt that I was tired of all the flavors they had to offer, I have tested most of them already and was curious for something new. For breakfast today I tried to make my own granola with flavors of raspberry and lemon. It was a colorful history with blueberry and vanilla yogurt.
This recipe serves about 3.5 cups of granola.

Ingredients:
0,5 cup natural nuts (I used walnuts that was what I had at home, but other nuts that are good to have in are almonds and hazelnuts)
0,25 cups flax seeds
2 cups fiber oatmeal
0,5 cup lemon juice
0.25 cups of honey
2 teaspoons ground cinnamon
2 tsp ground cardamom
1 can of Dr. Oetker natural decoration raspberry

Do this:
1. Preheat the oven to 347 degrees F.
2. Chop the nuts coarsely and mix with flax seed and oatmeal.
3. Mix lemon juice, honey, cinnamon and cardamom in a bowl and add it to the oatmeal mixture.
4. Line a baking sheet with parchment paper and spread the granola on it.
5. Cook the granola in the middle of the oven for about 20 minutes.
6. Let the granola cool completely before you mix in the raspberries.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Gör egen granola!

Portioner: 8

Ingredienser

1 dl naturella nötter (jag använde valnötter för det var det jag hade hemma men andra nötter som är goda att ha i är mandel och hasselnötter)
0,5 dl linfrön
5 dl fiberhavregryn
1 dl citronsaft
0,5 dl honung
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 burk Dr. Oetker naturlig dekoration hallon

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

1 dl naturella nötter (jag använde valnötter för det var det jag hade hemma men andra nötter som är goda att ha i är mandel och hasselnötter)
0,5 dl linfrön
5 dl fiberhavregryn
1 dl citronsaft
0,5 dl honung
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 burk Dr. Oetker naturlig dekoration hallon

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötterna grovt och blanda ihop tillsammans med linfrön och havregryn.
  3. Blanda citronsaft, honung, kanel och kardemumma i en skål och tillsätt det till havregrynsblandningen.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och fördela granolan på den.
  5. Tillaga granolan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Låt granolan svalna helt innan du blandar ner hallonen.
  7. Förvara granolan med tättslutande lock.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötterna grovt och blanda ihop tillsammans med linfrön och havregryn.
  3. Blanda citronsaft, honung, kanel och kardemumma i en skål och tillsätt det till havregrynsblandningen.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och fördela granolan på den.
  5. Tillaga granolan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Låt granolan svalna helt innan du blandar ner hallonen.
  7. Förvara granolan med tättslutande lock.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
8 years ago

Åh så fint!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?