Pepparkakscookies med vit choklad och kolagömma

För ett tag sedan gjorde jag ett inlägg om hur man får till perfekta hembakta cookies och idag testade jag att tillsätta pepparkakskrydda till smeten och gömma lite kola i varje kaka. Oj så gott det blev! Med vit choklad istället för mörk choklad blev det drömgott!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pepparkakscookies med vit choklad och kolagömma

Portioner: 30

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
3 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
25 mjuka vaniljkolor (finns bland lösgodiset)
200 g grovhackad vit choklad eller vita chokladknappar, eventuellt lite extra vit choklad till garnering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
3 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
25 mjuka vaniljkolor (finns bland lösgodiset)
200 g grovhackad vit choklad eller vita chokladknappar, eventuellt lite extra vit choklad till garnering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa smör, strösocker och farinsocker med elvisp till en fluffig smet.
  2. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom vaniljkolan och den vita chokladen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Tillsätt vit choklad och arbeta degen tills chokladen fördelat sig jämnt.
  5. Låt degen vila i kylskåpet i ca 20 minuter medan du värmer upp ugnen till 175 grader.
  6. Dela degen i 30 jämnstora delar. Tryck ut varje del så att den blir platt och lägg en halv vaniljkola i mitten på varje. Vik in kanterna och rulla till en boll.
  7. Lägg kakdegsbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Lämna stort mellanrum mellan bollarna då de flyter upp.
  8. Garnera med ytterligare lite vit choklad och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  9. Låt kakorna svalna i 2 minuter på plåten innan du lägger över dem för att svalna helt på galler. Låt dem ligga kvar på bakplåtspappret på gallret tills de svalnat helt annars finns det risk för att kolan blir för klibbig och de fastnar då en de kola sjunker till botten av kakan.

Förvaras mörkt och torrt i lufttät burk.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vispa smör, strösocker och farinsocker med elvisp till en fluffig smet.
  2. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom vaniljkolan och den vita chokladen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Tillsätt vit choklad och arbeta degen tills chokladen fördelat sig jämnt.
  5. Låt degen vila i kylskåpet i ca 20 minuter medan du värmer upp ugnen till 175 grader.
  6. Dela degen i 30 jämnstora delar. Tryck ut varje del så att den blir platt och lägg en halv vaniljkola i mitten på varje. Vik in kanterna och rulla till en boll.
  7. Lägg kakdegsbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Lämna stort mellanrum mellan bollarna då de flyter upp.
  8. Garnera med ytterligare lite vit choklad och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  9. Låt kakorna svalna i 2 minuter på plåten innan du lägger över dem för att svalna helt på galler. Låt dem ligga kvar på bakplåtspappret på gallret tills de svalnat helt annars finns det risk för att kolan blir för klibbig och de fastnar då en de kola sjunker till botten av kakan.

Förvaras mörkt och torrt i lufttät burk.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

ser ju hur goda ut som helst!!

Anonymous
7 years ago

Ser supergott ut!

Elin Andersson
Elin Andersson
11 months ago

Hej! Hur kan jag göra dessa glutenfria? 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?