Nyttig müsli-cheesecake på 3 ingredienser

Det har varit några intensiva veckor i plugget och på jobbet som gjort att jag haft lite svårt att lägga så mycket tid som jag vill på bloggen, speciellt nu när tidsramen för att fota är minimal! Idag var dock första dagen på juluppehållet och förutom en lååång sovmorgon som satt riktigt bra så började jag dagen med en frukost lite utöver det vanliga: en nyttig cheesecake med müsli-crunch. Den är helt fritt från socker, mejeriprodukter och är helt vegansk. Hur bra?
Denna gång passade jag på att använda den goda müsli från Risenta som man fick med i senaste smakboxen och lyxade till det lite extra med färska bär. Som jag har längtat till den här julledigheten! Receptet nedan är grundreceptet men du kan såklart smaksätta och experimentera med olika varianter till det som just DU gillar!
Det här receptet räcker till två ordentlige frukostportioner. För det är just vad det är, ett perfekt frukost, mellanmål eller brunch. Perfekt att förbereda kvällen innan!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Nyttig müsli-cheesecake på 3 ingredienser

Ingredienser

5 dl soyayoghurt (valfri smak, jag gillar vanilj och för helt sockerfri kan du köpa en naturell variant och tillsätta vaniljpulver i önskad mängd)
1,5 krm agar agar pulver
mûsli

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

5 dl soyayoghurt (valfri smak, jag gillar vanilj och för helt sockerfri kan du köpa en naturell variant och tillsätta vaniljpulver i önskad mängd)
1,5 krm agar agar pulver
mûsli

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Häll upp yoghurten i en kastrull. Tillsätt agar agar pulver och rör om ordentligt.
  2. Låt yoghurten koka upp ordentligt samtidgit som du rör om hela tiden.
  3. Ta bort kastrullen från plattan efter ca 2 minuter och häll upp i glas eller skålar.
  4. Låt stelna i kylskåpet i minst 1 h eller över natten. Garnera med müsli och kanske lite bär och servera direkt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Häll upp yoghurten i en kastrull. Tillsätt agar agar pulver och rör om ordentligt.
  2. Låt yoghurten koka upp ordentligt samtidgit som du rör om hela tiden.
  3. Ta bort kastrullen från plattan efter ca 2 minuter och häll upp i glas eller skålar.
  4. Låt stelna i kylskåpet i minst 1 h eller över natten. Garnera med müsli och kanske lite bär och servera direkt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?