Grov formfranska

Även om filmjölksbröd och liknane fyllna med nötter och torkad frukt, ligger mig varmt om hjärtat så är det aldrig fel med omväxling. Typ rostat bröd eller toast men brödet som är anpassat för det i butik är sååå VITT haha. Jag vet att det finns en grov variant à la storföretag men den va slut när jag skulle handla så det var bara att ställa sig och baka. Inget mig emot hehe.
Det här receptet ger två hela limpor. Så mycket bröd med så lite ingredienser!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Grov formfranska

Portioner: 2

Ingredienser

25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk honung
2 msk rapsolja
2 tsk salt
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl (spara lite till utbakningen)
1 ägg till pensling

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt hälften av vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner resten av vattnet, honung, olja och salt. Rör om ordentligt.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget under fortsatt omrörning Rör ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i 5-10 minuter.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
  4. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord. Forma degbitarna till två släta limpor och lägg dem i varsin brödform täckt med bakplåtspapper.
  5. Låt dem jäsa under bakduk i 30 min.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla limporna med ägg och ställ dem längst ner i ugnen.
  8. Sänk värmen direkt till 200 grader och grädda dem i 30-35 minuter. Låt bröden svalna i formarna!
  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt hälften av vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner resten av vattnet, honung, olja och salt. Rör om ordentligt.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget under fortsatt omrörning Rör ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i 5-10 minuter.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
  4. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord. Forma degbitarna till två släta limpor och lägg dem i varsin brödform täckt med bakplåtspapper.
  5. Låt dem jäsa under bakduk i 30 min.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla limporna med ägg och ställ dem längst ner i ugnen.
  8. Sänk värmen direkt till 200 grader och grädda dem i 30-35 minuter. Låt bröden svalna i formarna!

Dela receptet

3.3 4 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest


2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kerstin Olsson
Kerstin Olsson
1 year ago

Vart har det grova rågmjölet och grahamsmjölet tagit vägen i arbetsbeskrivningen?

Kerstin Olsson
Kerstin Olsson
1 year ago

Vart tog råg-och grahamsmjölet vägen i arbetsbeskrivningen?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar