Glutenfri kladdkaka med pecannötkola

Glutenfritt, chokladigt, tuggmotstånd – behöver jag säga mer? Så gott! Den tar lite tid att göra men är helt klart värd väntan. Vill du även göra den nötfri så kan du byta ut pecannötterna mot rice krispies eller liknande.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Glutenfri kladdkaka med pecannötkola

Ingredienser

Ingredienser (kladdkakan):
250 g mörk choklad
1 dl kallt bryggkaffe
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
2 krm salt

Ingredienser (pecannötkola):
5 dl vispgrädde
3 dl socker
0,5 dl farinsocker
2 msk honung
1,5 dl ljus sirap
3 msk kakao
50 g mjukt smör
2 nävar pecannötter

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (kladdkakan):
250 g mörk choklad
1 dl kallt bryggkaffe
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
2 krm salt

Ingredienser (pecannötkola):
5 dl vispgrädde
3 dl socker
0,5 dl farinsocker
2 msk honung
1,5 dl ljus sirap
3 msk kakao
50 g mjukt smör
2 nävar pecannötter

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna. Smörj kanterna eller täck även dem med bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen grovt  och lägg i en skål tillsammans med kaffet.
  4. Smält chokladen och kaffet över vattenbad eller i micro.
  5. Tillsätt smör och socker lite i taget och blanda väl tills smöret smält helt.
  6. Vispa äggen lätt och rör ner dem tillsammans med salt  i chokladblandningen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt innan du börjar göra pecannötkolan.
  9. Pecannötkola: Blanda ihop alla ingredienser till kolan förutom smör och nötter, i en kastrull.
  10. Sjud i ca en timme, prova med kulprovet om kolan är klar annars sjud en stund till.
  11. Rör klickvis ner smöret under omrörning tills du får en slät och blank smet.
  12. Häll kolan över kladdkakan och strö över nötterna. Extra gott blir det också om du toppar med lite havssalt.
  13. Låt stelna helt i kylskåpet över natten innan du tar dig ett smakprov!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna. Smörj kanterna eller täck även dem med bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen grovt  och lägg i en skål tillsammans med kaffet.
  4. Smält chokladen och kaffet över vattenbad eller i micro.
  5. Tillsätt smör och socker lite i taget och blanda väl tills smöret smält helt.
  6. Vispa äggen lätt och rör ner dem tillsammans med salt  i chokladblandningen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt innan du börjar göra pecannötkolan.
  9. Pecannötkola: Blanda ihop alla ingredienser till kolan förutom smör och nötter, i en kastrull.
  10. Sjud i ca en timme, prova med kulprovet om kolan är klar annars sjud en stund till.
  11. Rör klickvis ner smöret under omrörning tills du får en slät och blank smet.
  12. Häll kolan över kladdkakan och strö över nötterna. Extra gott blir det också om du toppar med lite havssalt.
  13. Låt stelna helt i kylskåpet över natten innan du tar dig ett smakprov!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta
9 years ago

mumms de ser ut

Ellen
8 years ago

åh va gott! älskar pecannötter, så det här var ett grymt recept 🙂

Sabrin
9 years ago

Åh va gott! 😍 kan man skippa kaffet om man vill? 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?