Så här gör du:
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna. Smörj kanterna eller täck även dem med bakplåtspapper.
- Hacka chokladen grovt och lägg i en skål tillsammans med kaffet.
- Smält chokladen och kaffet över vattenbad eller i micro.
- Tillsätt smör och socker lite i taget och blanda väl tills smöret smält helt.
- Vispa äggen lätt och rör ner dem tillsammans med salt i chokladblandningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
- Låt kakan svalna helt innan du börjar göra pecannötkolan.
- Pecannötkola: Blanda ihop alla ingredienser till kolan förutom smör och nötter, i en kastrull.
- Sjud i ca en timme, prova med kulprovet om kolan är klar annars sjud en stund till.
- Rör klickvis ner smöret under omrörning tills du får en slät och blank smet.
- Häll kolan över kladdkakan och strö över nötterna. Extra gott blir det också om du toppar med lite havssalt.
- Låt stelna helt i kylskåpet över natten innan du tar dig ett smakprov!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
mumms de ser ut
åh va gott! älskar pecannötter, så det här var ett grymt recept 🙂
Åh va gott! 😍 kan man skippa kaffet om man vill? 🙂