Planerar mitt drömkök

planera kök
Inlägget är i betalt samarbete med Epoq kök hos Elgiganten.

För två veckor sedan kunde jag äntligen berätta om att jag blivit med egen studio där jag också kommer att få möjligheten att göra mitt drömkök. Fram tills nu så har jag jobbat hemifrån, haft alla mina redskap, formar och maskiner i min lägenhet och hoppat runt mellan olika hyrkök för att spela in mina youtube-videos för att mitt kök hemma inte varit optimalt för inspelning. Att skaffa en studio, en arbetsplats, utanför mitt hem har varit ett stort och viktigt steg för mig som jag längtat efter länge. Nu ska jag äntligen bygga mitt drömkök som ger mig bästa möjliga förutsättningar för att skapa bra recept och roliga videos.

planera kök

Jag har valt göra mitt kök med Epoq kök hos Elgiganten då de har massor av smarta lösningar och hög kvalitet och häromveckan var jag på mitt första planeringsmöte. Att boka ett planeringsmöte med en köksspecialist hos Elgiganten är helt gratis och till en stor hjälp för att ta fram det kök som passar ens behov allra bäst. Jag fick träffa Elin som jobbar på Elgiganten i Barkarby. Där fick jag inte bara känna och klämma på olika material till allt från bänkskivor till köksluckor och vitvaror utan också ta med mig måtten till mitt kök för att planera köket i en 3D miljö.

Det här är viktigt för mig i ett kök

  1. Smart förvaring – jag har väldigt mycket saker men jag vill inte att det ska ligga framme och stå i vägen när jag bakar eller ligga huller om buller i en låda för att sen aldrig hittas. Detta har Epoq flera smarta lösningar och lådsystem för som till exempel lådor inuti lådor för att verkligen ta vara på det utrymme man har.
  2. Tåligt – jag är helt ärligt sjukt dålig på att ha koll på vilket material som tål vad. Jag vill också kunna skära remsor av min bulldeg direkt på arbetsytan utan att det blir repor, råka ställa en varm kastrull på bänken utan att det förstör den för alltid. Köksspecialisten Elin tipsade mig om Epoqs bänksskivor från Dekton som finns i många fina färger, mönster och varianter och som dessutom är resistenta mot vatten, fläckar, repor, flammor och till och med frost.
  3. Snyggt, stilrent och tidlöst – kökets utseende är något man får leva med ganska länge, därför vill jag ha ett kök som är snyggt i sin enkelhet men också är enkelt att style:a med detaljer på ett enkelt sätt för att skapa olika stämningar.
  4. Bra vitvaror – detta säger sig självt men vill ändå ha med det på min lista då det är en väldigt viktig del i köket för mig som bakar mycket. Epoq är flexibelt när det kommer till vitvaror vilket gör det lättare att planera köket efter sina egna behov. Jag har valt Bosch vitvaror: dels för att jag använt deras vitvaror mycket tidigare och är nöjd men också för att de har många smarta funktioner som är riktade mot just bakning i deras ugnar.

Vad är viktigt i ett kök för dig?

Epoq kök är ett kök som håller länge, det är dem så säkra på att de ger 35 års garanti! Att renovera ett kök är en inte något man gör varje dag och därför känns det superviktigt att inte bara ha ett kök som håller utan också passar vad man själv gillar och behöver. Epoq kök har flera olika serier som passar allt från det traditionella köket till det mer moderna. Man kan välja och vraka mellan massor med olika färger, stilar och köksinredningar.

Några av de kök som jag arbetat i för olika TV-inspelningar har varit just Epoq kök och det var det som gjorde mig så sugen på att göra ett kök med dem. De är inte bara fina utan också funktionella med många smarta lösningar vilket är precis det jag behöver.

Att planera ett kök är inte bara roligt, det kan vara överväldigande, speciellt när det finns så många olika val att göra. Därför tyckte jag att det var så skönt med planeringsmötet med köksspecialisten Elin på Epoq som ger hjälp och vägledning från start till slut. Hon hade också några handfasta tips för dig som funderar på att renovera ditt kök.

5 tips för dig som vill renovera ditt kök

  1. Lista ut vad du har för behov: vad tycker du om i ditt kök idag och vad tycker du inte om?
  2. Designa för dig själv och inte för någon annan. Man kan absolut hämta inspiration med glöm inte att sätta din egen prägel.
  3. Sätt en budget. Det hjälper även köksspecialisten att hjälpa dig med vad du behöver utefter dina egna förutsättningar.
  4. Kom med korrekta mått. Det gör det enklare att planera köket och ger dig ett korrekt kök när det väl levereras.
  5. Stressa inte. Låt processen få ta sin tid.

Mer inspiration och tips hittar du HÄR på Epoqs hemsida. Där kan du också själv boka ett kostnadsfritt möte med en Epoq köksspecialist.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena Salwén
Lena Salwén
1 year ago

Stort lycka till Camilla, jag följer allt du gör på din fantastiska bakblogg!
Du är en sådan glad inspiration.
Gjorde din tosca härom dagen, så himla god. Inte bara några gram nötter som det brukar vara i recept, utan 250g! Så ska det vara.

Letar du efter något speciellt?