
Ha dock i åtanke att olika sorter av vit choklad beter sig olika, är tryffelsmeten för lös när det är dags att rulla den i bollar kan du tillsätta 50-100 g mer vit choklad i smeten för att den ska vara formbar.
Ingredienser:
400 g vit choklad
150 g smör
6 msk vispgrädde
zest från 2 lime
rivet skal från en lime
Gör såhär:
1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål tillsammans med smör och vispgrädde. Smält alltsammans i micro med 30 sekundersintervaller eller över ett vattenbad, blanda mellan, tills du får en fin och jämn smet.
2. Tillsätt limezest och polkagriskross. Blanda och låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
3. Använd en sked för att skopa upp jämnstora tryffelbollar. Rulla till en jämn form med hjälp av händerna och rulla dem sedan i kokosflingor
4. Kan serveras direkt men förvaras annars i kylskåpet!
Dom verkar supergoda! Är så svag för vit choklad 🙂
gott
Jag blir verkligen så grymt inspirerad av din blogg! Allt ser så otroligt gott och välgjort ut 🙂