Marockanska pistagedrömmar

Den här helgen har eid-firandet varit i fokus. Det blev lite tokigt i fredags eftersom att eid hamnade på en vardag men jag lyckades ändå få till lite festkänsla med kalas och goda bakverk. Förutom tårta så försöker jag även baka klassiska marockanska småkakor. En av mina favoriter är dessa pistagedrömmar med smak av rosor. Det kanske är ett tokigt namn att ge dem egentligen, de ser bara ut som drömmar i sitt "spruckna" utseende. Egentligen smakar de inte alls som drömmar. Ni kan ju annars försöka ge er på att uttala kakornas namn på marockanska: ghribat. Eller så lägger ni den energin på själva bakandet haha. Det här receptet ger ca 20 stycken kakor.
 
Ingredienser:
250 g naturella skalade pistagenötter
1,25 dl strösocker
1 tsk bakpulver
50 g mjukt smör
2 msk rosenvatten/rosarom
4 äggulor
 
florsocker till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa pistagenötterna till ett smul. Det ska vara så pass smuligt att det känns som ett mjöl.
3. Blanda ihop pistagemjölet med strösocker och bakpulver.
4. Ha sedan i mjukt smör, rosenvatten och äggulor. Arbeta ihop till en kletig deg. Degen ska vara kletig!
5. Plasta in bunken och låt sen stå i kylskåpet i 30 minuter innan du rullar den till bollar och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Pudra bollarna generöst med florsocker. Du behöver inte platta till dem, kakorma kommer att smälta ut i ugnen.
6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter och låt dem sedan ligga kvar på den varma plåten i 10 minuter innan du låter kakorna svalna på galler. 


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - Rauha

Jag gillar pistagenötter, så kommer nog prova dessa någon dag

Powered by Jasper Roberts - Blog