Kryddig äppelpannacotta-paj

Vid det här laget vet ni att jag ÄLSKAR pannacotta-pajer. Jag gör de året om med de råvaror som säsongen har att erbjuda. Då bara måste det bli en med svenska äpplen. Den här godingen är riktigt krämig och lite våghalsig med smak av kanel och yttepytte-lite timjan som gör det hela extra gott. All denna krämiga härlighet inbäddat i ett sprött kex-skal.
Typ hela höstens känslor och smaker i ett och samma bakverk. Hur underbart? Den här pajen, en kopp kaffe och en bra (kok)bok och min dag är komplett. Ni bara måste prova! Mina vänner fick provsmaka pajen tidigare idag och den gick till och med hem hos vännen som inte gillar äpple i bakverk. Det bästa betyget man kan få om ni frågar mig.
Pajen bakade jag i en pajform med avtagbara kanter med diameter på 18 cm. Det ger typ 6-8 generösa bitar.
 
Ingredienser:
100 g smör
14 st digestivekex
3,5 dl vispgrädde
1,5 dl osötad äppelmos
0,5 dl strösocker
0,5 tsk malen kanel
1 krm torkad och finmalen timjan
0,75 tsk agar agar pulver (0,75 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
 
Gör såhär:
1. Mixa kexen till ett fint smul.
2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet. Tryck ut blandningen i pajformen och ställ i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
3. Häll upp vispgrädde i en kastrull tillsammans med äppelmos, strösocker, kanel, timjan och agar agar pulver.
4. Blanda ihop allt väl och låt koka upp i ca 3-4 minuter innan du häller upp pannacotta-fyllningen i pajskalet.
5. Låt stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat helt innan servering, tar 1-2 timmar.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - Josefine

Men jösses vad gott det lät!

Powered by Jasper Roberts - Blog