Hälsosam vegansk salt karamell

Jag har förändrats en del inom bakningen sedan bloggen startades. Innan bloggen var jag mycket mer våghalsig när det kom till att testa olika receptidéer. Blev det flipp eller flopp så var det ändå bara jag och familjen som visste om det. Smakupplevelsen mättes inte i några likes, kommentarer eller delningar på den tiden utan enbart av uppskattningen från familj och vänner. Det är väl naturligt egentligen att saker och ting förändras och lika naturligt att tänka tillbaka på det som varit och sakna det lite.
 
Dagens hälsosamma vego-recept är egentligen ett våghalsigt drag som blev heeelt fantastiskt. Barnen somnade extra tidigt igår och efter att ha gjort allt jag skulle göra så hade jag massor med tid (läs: 30 min) innan jag kände att det var dags att lägga sig. Jag hade egentligen tänkt att publicera ett annat veganskt recept idag men den här salta karamellen med tahini-grund blev för bra för att ligga och vänta. Jag har blivit tahini-frälst helt enkelt. Denna sesampasta är ju rena guldet och ger en fantastiskt god nötig smak till nyttiga bakverk
Och förresten, vi kanske kan diskutera nyttighetsnivån i det här receptet. Den är självklart söt eftersom att jag har i både agavesirap och kokossocker men båda är bättre sötningsmedel än vitt socker. Alltså, du kanske inte kan sätta i dig hela satsen (även om det är svårt att hålla sig) men det är en fantastisk ersättare om man vill chilla lite med det vita sockret och animaliska produkter.
 
Recepter ger ca 4 dl salt vegansk karamell.
 
Ingredienser:
1 dl kokosmjölk (det vita, ej vattnet längst ner i burken)
1 dl tahini (sesampasta)
2 dl agavesirap
4 msk kokossocker
0,5 tsk salt
2 msk maizena
 
1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och rör om ordentligt till en jämn smet innan du låter den sjuda på medelvärme. Den är klar när du har en fin och jämn smet utan klumpar eller kokossocker-kristaller. Än så länge kommer karamellen att vara ganska lös, det är efter den har stått i kylskåpet som den kommer att få en härligt krämig och fast konsistens.
2. Häll upp karamellen i en lufttät glasburk och låt stå i kylskåpet i minst 1 h men helst över natten.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - Josefine

Det lät faktiskt riktigt gott, måste testa!

#2 - Babytapet

De där måste jag prova!

#3 - Louise

Hej goding! Du fortsätter att imponera med dina recept, och man vill ju testa allt - den här karamellsåsen låter magisk, jag är också ett stort fan av tahini.

Jag ville också fråga dig vilket program du redigerar dina videos i? Jag funderar själv på att börja göra några filmer, men vet inte riktigt var/hur jag ska börja!

STOR kram, keep up the good work!

Svar: Tack snälla fina du <3 Jag redigerar mina videos i final cut pro x :) Bästa rådet jag kan ge dig är att bara börja! Tänk inte så mycket på att det behöver vara ngt speciellt program eller något särskilt verktyg med i inspelning och redigering. Kom bara igång så löser sig resten sen! Kram <3
Camilla

Powered by Jasper Roberts - Blog