Vit choklad-cookies med tranbär och macadamianötter

Cookies är ett såntdär härligt fikaalternativ som går hem hos de allra flesta. Det kan dock lätt bli att man av ren vana kör på den hederliga klassikern med mörka chokladknappar. Med en bra grunddeg för cookies tycker jag att det finns massa härliga smaker som funkar. Perfekt om man behöver göra mycket fika är att göra en stor sats grunddeg, dela upp och sedan smaksätta varje del med olika saker.
En riktig favvo hos mig är de här härligheterna med vit choklad, tranbär och macadamianötter. Det allra bästa med de här cookies:en är att det är så mycket tuggmotstånd gömt i degen. Och den här degen! Jag har tipsat om den både en och flera gånger och det är helt enkelt för att den är såååå god. Den bara smälter i munnen!
Receptet räcker till ca 20 cookies. Ett annat tips på smaksättning är cookies med after eight choklad.
 
Ingredienser:
175 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
150 g grovhackad vit choklad eller vita chokladknappar
1 dl torkade tranbär
60 g naturella macadamianötter
 
Gör såhär:
1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen, tranbären och macadamianötterna.
4. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
5. Till sist har du i den grovhackade chokladen, tranbär och macadamianötter. Arbeta snabbt ihop tills chokladen, tranbären och nötterna fördelat sig jämnt i smeten.
6. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
7. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
8. Rulla degen till bollar à ca 40 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 10 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen.
9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
10. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
 
Förvara i lufttät burk, i rumstemperatur.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - Malin

Dem ser jättegoda ut!