Glass med enhörningsfärger och massor med strössel
Det här inlägget är i samarbete med Zingland
Sociala medier är helt klart hooked på enhörningar den senaste tiden. Rosa, lila och turkos i en hälig färgkombination, gärna med lite glitter, får pryda allt från kläder, smoothies, naglar och frisyrer. Både jag och min äldsta dotter är helt förälskade i det här! Allt blir ju bättre med en massa färg, strössel och glitter!
Snart vankas det kalas hemma hos oss och det var ingen tvekan vilket tema dottern ville ha: enhörningar! Förutom dekorationen så kommer även efterrätten att gå i samma tema. Så vad säger ni om enhörningsglass? Den är superenkel att göra och kräver ingen glassmaskin. Allt du behöver är vispgrädde, sötad kondenserad mjölk och pastafärg i enhörningsfärger.
Medan glassen stelnar i frysen kan du dekorera inför kalaset. På Zingland hittar du både enhörnings-pinatas, sätta hornet på enhörningen, enhörnings-kakformar och ballonger i enhörningsfärger. Allt för det perfekta enhörningskalaset för både stora och små!
 
Receptet räcker till 0,75 liter glass.

Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
pastafärg i valfria färger, jag använde rosa, lila och turkos
massa olika strössel
 
Gör såhär:
1. Vispa grädden till mjuka toppar.
2. Tillsätt den sötade kondenserade mjölken och vispa till en jämn smet.
3. Dela upp smeten i fyra skålar. En behåller du vit och de andra färgar du i en färg var.
4. Börja med att hälla upp den vita smeten i formen där du ska frysa glassen. Häll sedan upp respektive färg i en klick var på separata platser i formen.
5. Med hjälp av en sked rör du försiktigt om några varv i formen så att färgerna bara går in i varandra lite grann och du får ett marmorerat mönster på ytan.
6. Garnera glassen med strössel och låt sedan glassen stå i frysen i minst 6 h innan servering.