Pannkaks-cupcakes

För ett tag sen la den Afrose, som driver Amateur Baking, upp bilder på instagram på pannkaks-cupcakes som såg farligt goda ut! Sen dess (flera veckor sen) har jag inte kunnat sluta tänka på de här brunchiga cupcaksen! När det var dags för oss att göra en collab igen så va det ingen tvekan om att det var dessa jag skulle baka. Och de vart bättre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Nu ser jag fram emot att ha brunch hemma hos mig och bjuda på dessa godingar!
I Afrose orginalrecept så har hon fyllt sina cupcakes med blåbärskompott och gjort en kaffe-smörkräm till frostingen. Eftersom att jag själv har lite svårt för smörkräm och inte orkade göra en blåbärskompott så skulle man kunna säga att mina pannkakiga cupcakes är en "light"-variant. Mina fylldes med jordgubbssylt och toppades med fluffig vispgrädde.
 
Receptet räcker till 12 stycken medelstora cupcakes.
 
Ingredienser (muffins):
45 g mjukt, rumstempererat smör
0,5 dl neutral olja
1,4 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 nypa äkta vaniljpulver
1,5 dl rumstempererad mjölk

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop smör, olja, strösocker, salt och äkta vaniljpulver till en vit och fluffig smet.
3. Tillsätt ett ägg i taget  under fortsatt vispning.
4. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt hälften i smeten tillsammans med mjölken. Rör om.
5. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
6. Fördela cupcake formar i en cupcakeplåt och fyll till 3/4 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
8. Låt svalna helt innan du fyller och dekorerar dem. Under tiden kan du steka mini-pannkakorna.
 
Ingredienser (mini-pannkakor):
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk smält smör
 
jordgubbssylt, vispad grädde, färska bär, sirap och florsocker till fyllning och garnering

Gör såhär:
1. Vispa ihop alla ingredienserna för pannkakorna.
2. Stek på medelhög värme tills de blir gyllene.
3. Låt pannkakorna svalna.
4. Gröp ut ett litet hål i mitten på varje cupcake och fyll det med sylt. Spritsa på vispad grädde. Toppa med en mini-pannkaka och garnera därefter med sirap, florsocker och färska bär.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Äppeltårta i glas
Tunna chokladpannkakor
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
#1 - Anonym

Jättebra blogg, fortsätt så!

Svar: Tack vad glad jag blir :)
Camilla

Powered by Jasper Roberts - Blog