No bake strawberry cheesecake sandwich

I sommar tror jag allt att ice cream sandwich har fått sig en ordentligt konkurrent - cheesecake sandwich! Ni är många som tycker om mitt recept på cheesecake i glas och det är ingen hemlighet att jag ÄLSKAR bakverk som man enkelt svänger ihop på några minuter och som inte ens kräver någon ugn. De här goda cheesecake sandwich:arna (ska jag bara skriva smörgås haha? låter liksom inte lika coolt på svenska) är ett sånt bakverk och det smakar ljuvligt!
Den här gången valde jag att smaksätta fyllningen med lime och färska jordgubbar men det går ju självklart att smaksätta med i princip vad man vill! Nästa gång tror jag att det kanske får bli nutella eller att varva fyllningen med lemon curd.
Kexen som jag använde den här gången är inte digestivekex utan finger biscuits men även här går det att ta i princip vilket kex du själv känner för.
 
Tips är att förbereda fyllningen dagen innan och fylla kexen strax innan servering. Har du kexen fyllda i kylskåpet över natten hinner de me största sannolikhet bli mjuka.
 
Receptet räcker till ca 14 sandwiches
 
Ingredienser:
150 g färska jordgubbar
200 g neutral färskost
2 dl vispgrädde
4 msk florsocker
rivet skal från 1 lime
 
28 st kex i valfri smak, jag använde finger biscuits med digestivekex går också bra.
 
Gör såhär:
1. Skölj jordgubbarna och skär i mindre bitar. Jag delade varje jordgubb i fyra delar. Lägg bitarna på ett hushållspapper och lägg ett annat ovanpå. Låt ligga och torka mellan papprena medan du gör iordning fyllningen.
2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet.
3. Tillsätt rivet skal från 1 lime, florsocker och jordgubbsbitarna. Rör försiktigt om med en slickepott tills du allt fördelat sig jämnt i smeten. Blandar du för snabbt eller hårt finns det risk att fyllningen smälter och inte blir lika stabil.
4. Låt fyllningen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du fyller dina kex.
5. Lägg 1-2 msk fyllning på ett kex. Lägg ett annat kex på fyllningen och tryck till lite lätt.
 
Kan serveras direkt och förvaras i kylskåpet.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - Anonym

Det ser lätt och mycket gott ut, perfekt fika till barnen

#2 - Sanna bakblogg

Kolla gärna in mitt senaste recept!

#3 - Anonym

Kolla gärna in mitt senaste recept!

#4 - Anonym

Kolla gärna in mitt senaste recept!

#5 - Sanna

Kolla gärna in mitt senaste recept!

#6 - Ljuva Julia

Det ser verkligen MAGISKT gott ut!

Svar: Tack fina du 😊
Camilla