Kladdkaka med jordnötscrisp

För ett tag sedan lanserad Marabou en serie nyheter bland stycksakerna, kallade "crisp". Den som föll mig allra mest i smaken var den med jordnötter och toffee. Efter att ha ätit den några gånger så fick jag en stark känsla av att den skulle göra sig riktigt bra i en kladdkaka. Om det stämde? JA!
Idag kunde jag äntligen införliva min idé och det blev en riktig hit! Choklad, jordnötter, toffee - triss i smaskighet! Och jordnötscrispet i Marabou-chokladen tillförde verkligen en ny dimension till kladdkakan. Tuggmotstånd i kladdkaka, ja tack!
Är du jordnötsallergiker behöver du inte oroa dig, du kan fortfarande få ta del av en motsvarighet till denna smaksensation. Skippa då jordnötssmöret i kladdkakesmeten och gör din glasyr på deras andra "crisp"-smak, nämligen Puffed Rice & Toffee. Jag har provat att göra den här kladdkakan med båda smakerna och de är lika tillfredsställande kan jag lova!
 
Jag bakade min kladdkaka i en form med diameter på 20 cm och ger ca 8 bitar.
 
Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl jordnötssmör
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna i en bunke tills du får en jämn smet. Undvik att blanda för mycket eller för hårt. Får du in för mycket luft i smeten kommer den inte få den där perfekta kladdkake-konsistensen.
5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).
6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Den ska vara kladdig i mitten, men inte för lös och färdig i kanterna. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med jordnötscrisp.

Ingredienser (jordnötscrisp):
3 stycken Marabou Peanut butter & Toffee eller Puffed rice & Toffee à 60 g
1 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Dela chokladen i grova bitar och lägg i en värmetålig skål. Smält över vattenbad eller i microvågsugn i 30 sekunders-intervaller.
2. Häll i vispgrädden och blanda till en jämn smet.
3. Bred ut jordnötscrisp-glasyren över kladdkakan. Kladdkakan behöver stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering för att glasyren ska sätta sig ordentligt.
 
Garnera med kakao och servera med lättvispad grädde!
 


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Äppeltårta i glas
Tunna chokladpannkakor
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
#1 - Anita

Men gott :D

Powered by Jasper Roberts - Blog