Kiwi-glass på 3 ingredienser

Kiwi är en härlig frukt med sin sötsyrliga smak! När jag gick i förskoleklass minns jag att nästan alla hade med sig en kiwi och en liten sked med sig till fruktstunden. Det va en grej det där, att dela kiwin på mitten så att man fick två små kiwi-skålar att äta ur med sin lilla sked. Idag äter jag typ aldrig kiwi längre med blev inspirerad till att baka med den härligt gröna frukten när den såldes till extrapris häromdagen. Et voilà - en underbart krämig och sötsyrlig glass att avmjuta i vår- och sommarvärme!
Det bästa med den här glassen är att du enkelt svänger ihop den på bara 3 ynka ingredienser (4 om du också är chokladsugen). Lite tålmodig får man dock vara medan glassen fryser till sig ordentligt men det är det helt klart värt!
Prova vettja och dela gärna med dig om vad du tycker om den i kommentarsfältet. Blir du riktigt frälst av en här ljuvligt kiwismakande glassen är det ju tur att den räcker till mer än en portion - receptet ger hela 0,75 liter glass!
 
OBS! OBS! OBS! Jag har fått in en del kommentarer på bloggen och instagram angående att jag har style:at mina bilder med vitsippor (som ej är ätbara) och att det kan tolkas av den som inte är påläst som att det går att äta dem. Jag vill förtydliga att vitsippor är giftiga och att jag endast använde dem för att det såg fint ut på bild :)
 
Ingredienser:
4 mogna kiwi
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
 
ev grön pastafärg
ev 150 g mörka chokladknappar
 
Gör såhär:
1. Skala kiwin och skär i bitar. Mixa kiwin till en slät pure med hela kärnor. Ställ åt sidan.
2. I en bunke vispar du grädden tills du får mjuka toppar när du drar vispen genom den vispade grädden (dvs en stund innan grädden är hårt vispad).
3.Tillsätt kondenserad mjölk och vispa tills den fördelat sig jämnt i vispgrädden.
4. Ha i de mixade kiwisarna och eventuellt grön pastafärg för en mer färgsprakande grön färg. Vispa till en jämn smet.
5. Ha till sist i mörka chokladknappar och blanda med en slickepott tills chokladen är jämnt fördelad i glassmeten.
6. Häll upp smeten i en form och låt glassen stelna i frysen i minst 6 h innan servering.
 


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Äppeltårta i glas
Tunna chokladpannkakor
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
#1 - Anonym

Häftigt med grönt, ser gott ut!

#2 - Cornelia

Åhh så gott! Och vilken underbar färg. Kan tänka mig att det även är gott att ha någon choklad med mintsmak, kanske? Bilderna är superfina, men jag tänkte på en sak... Vitsippor är väl giftiga? Alltså det var ju jättefint att ha dem med på bilden, men tänkte bara så ingen får för sig att smaska i sig dem, haha!

Svar: Det har du helt rätt i! Har fler som anmärkt på detta så har skrivit ett litet förtydligande så att inte någon får i sig vitsippa pga det här 🙊
Camilla

#3 - Marie Bergman

Ser supergott ut :)

#4 - Netti Starby

Vilket bra tips och den glassen måste jag också göra! :-D

#5 - Jenneli

Ser superläckert ut! :D

Powered by Jasper Roberts - Blog