Hemligheten bakom riktigt saftiga chokladmuffins

Fram tills idag så har det funnits en speciell fika som vi köpt för att jag helt enkelt inte har känt att jag har fått till en hembakad variant som är bättre än den man köpet. Chokladmuffins. Ni vet, de man köper är ju sådär riktigt riktigt saftiga så att de bara smälter i munnen. Stora är de också, med en massa härliga chokladbitar både i muffinsen och på toppen. Men vet ni, nu har jag äntligen kommit fram till ett recept som inte bara är som köpemuffinsen utan faktiskt ÄNNU godare!
Jag är så lycklig haha, det här receptet har jag försökt att få fram under en sååå lång tid och det pirrar nästan lite i magen för att jag ska få dela med mig av det här receptet med er. Den här muffinsen får ingen såndär tråkig skorpa på toppen och blir inte ens torr dagen efter, varken om den förvaras i rumstemperatur eller i kylskåpet. Jag vet! Det är så himla bra. Helt enkelt som en köpemuffin fast utan de där bokstavskombinationerna som vi inte förstår vad de betyder. Testa vettja! Och berätta gärna för mig i kommentarsfältet sen om receptet levde upp till dina förväntningar.
 
Receptet ger 12 supersaftiga chokladmuffins med chokladbitar. En chokladdröm helt enkelt.
 
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 ägg +  1 äggula
3 dl strösocker
1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
3,75 dl filmjölk
150 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
3. Vispa ihop ägg, äggula och strösocker till en riktigt vit smet.
4. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vispa lite till-
5. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
6. Ha till sist i den mörka chokladen. Spara 1/3 till garnering.
7. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom. Garnera med den choklad du sparat.
8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 5 minuter.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Brownie cookies med center-gömma
Nyttiga & veganska blåbärspannacotta-pajer
Fudge brownie med kakdeg