Snickerskladdkaka

När man inte känner sällskapet man ska bjuda på fika så väl, är kladdkaka ett säkert kort som de allra flesta tycker om. I helgen bjöd jag på den här ljuvliga kladdkakan som både är smaksatt och toppad med snickers tillsammans med dulche de leche och salta jordnötter. Kan en kladdkaka bli godare än såhär?
 
Den smälta snickers-chokladen i smeten gav kladdkakan en lite mer "jordig" struktur, åt mudcake hållet helt enkelt istället för den klassiska kladdkakan som är lite mer smetig. Riktigt gott!
 
Det här receptet bakade jag i en form med diameter på 20 cm och det räcker till ca 6 bitar.
 
Ingredienser:
100 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl muscovadosocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
100 g snickers
 
snickers, dulche de leche och salta jordnötter till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
5. Smält 100 g snickers i microvågsugn eller över vattenbad och tillsätt till kladdkake-smeten. Blanda försiktigt till en jämn smet.
6. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).
7. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
8. Garnera med snickers medan kladdkakan fortfarande är varm så att garneringen fäster men vänta med att garnera med dulche de leche och salta jordnötter tills kakan svalnat helt i kylskåpet.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Brownie cookies med center-gömma
Nyttiga & veganska blåbärspannacotta-pajer
Fudge brownie med kakdeg