S'mores peanut butter dip i portionsform med mariekex
Det här inlägget är i samarbete med mat.se
Som många av er vet så veckohandlar jag smidigt på mat.se och inför veckohandlingen brukar jag alltid ha förberett en lista på vad som ska lagas och bakas i veckan. Ibland är inte inspirationen på topp och då är deras receptarkiv en guldgruva både för maträtter och mumsiga bakverk. Passa på att kika in där och använd min rabattkod KITCHEN så får ni 165kr rabatt på ert första köp när ni handlar för minst 700kr.
Själv provade jag bland annat att göra deras ljuvliga s'mores dipp men med en egen touch där jag tillsatte jordnötssmör med crunch i chokladen. Så...himla...gott!! Upplevelsen är himmelsk. Att det knappt tar 15 minuter att göra, gör det hela bara ÄNNU bättre.
 
Jag gjorde min dipp i 4 små portionsformar men det går lika bra att göra den i en ugnsfast stekpanna eller vanlig ugnsfast form.
 
Ingredienser:
150 mörka chokladknappar
1,5 dl jordnötssmör
250 g marshmallows
finger marie kex för att doppa
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ställ in formen i ugnen i ca 5 minuter så att den blir lite varm innan du har i ingredienserna så att chokladen och jordnötssmöret hinner smälta.
3. Blanda chokladknappar och jordnötssmör i en skål. Lägg det i botten på formen.
4. Har du stora marshmallows kan det vara bra att klippa dem så att de hinner smälta innan de får färg i ugnen.
5. Täck choklad- och jordnötsytan med marshmallowsen.
6. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills marshmallowsen fått en fin, gyllenbrun färg.
7. Kan serveras direkt tillsammans med finger marie kex. Barnsligt gott!