Mjölkchokladbollar

Krämiga chokladbollar med mjölkchoklad
Fredagskvällarna hos oss betyder oftast familjetid med gott fika framför en trevlig film. Om dottern får bestämma så får fikat gärna bestå av chokladbollar. En riktig favvo är dessa barnsligt goda chokladbollar med mjölkchoklad! Så goda och så enkla att göra.
Recept som innebär att bara köra ner alla ingredienser i en bunke på en gång och blanda ihop är nog bland de allra bästa. Sååå smidigt när man är riktigt sötsugen och bara vill att fikat ska vara klart nu, nu, nu! Det här receptet räcker till ca 25 stycken chokladbollar med mjölkchoklad.
 
Ingredienser:
5 dl havregryn
200 g mjölkchoklad
150 g rumsvarmt, mjukt smör
2 msk kakao
1 dl strösocker
ev. 1 msk vatten
 
kokosflingor till garnering
 
Gör såhär:
1. Mixa havregrynen till ett fint mjöl
2. Smält mjölkchokladen i micro eller över vattenbad.
3. Lägg havregrynen, smält mjölkchoklad och resten av ingredienserna i en bunke och arbeta ihop till en jämn och formbar chokladbollssmet. Den ska gå att rulla men fortfarande vara en aning kladdig så att kokosflingorna kan fästa bra. Är smeten för torr kan du tillsätta 1 msk vatten.
4. Forma smeten till jämnstora bollar och rulla i kokos.
5. Låt stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

gud va gott det såg ut älskar choklad

#2 - Fani

Men lägg av så goda de ser ut!

#3 - Suzanne

Oj vad inspirerande :)
Den ska jag komma ihåg
för choklad är en svaghet i perioder :)

#4 - Hanna

Åh såå goda de ser ut! Älskar mjölkchoklad!