Gigantisk Ferrero Rocher!

Gigantisk Ferrero Rocher
Den hetaste trenden inom bakning på sociala medier just nu är gigantiska replikationer av bakverk. Det är nog av ren fascination som det har blivit så stort och sen är de ju himla roliga att göra också. Mitt tillskott till den gigantiska bakverksfamiljen är den här farligt goda ferrero rocher:n.
Förutom att den är SÅÅÅ god och en riktigt farlig upplevelse för dig som försöker hålla dig undan sötsaker så är den riktigt enkel att göra. Inom kort kommer en videotutorial på exakt hur man gör men tills dess får ni det skrivna receptet som gäller för 3 stycken gigantiska ferrero rocher. För att göra dessa behöver du en silikonmatta med halv-sfärer, 5 cm i diameter.
 
Ingredienser:
200 g mjölkchoklad +  lite till att sätta ihop halvorna
2 dl skalade, rostade och krossade hasselnötter + lite till garnering
3 dl nutella
3 ferrero rocher
 
Gör såhär:
1. Förbered genom att ställa silikonmattan i frysen.
2. Smält mjölkchokladen i microvågsugn eller över vattenbad. Låt svalna innan du blandar ner de krossade hasselnötterna. Blanda tills nötterna fördelat sig jämnt i chokladen.
3. Bred ut chokladen i varje halvsfär på silikonmattan. Låt stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt.
4. Ta ut från silikonmattan försiktigt och fyll varje halva med 0,5 dl nutella. Lägg en ferrero rocher i mitten på hälften av halvorna.
5. Bre smält choklad på kanten av varje halva och sätt ihop dem till tre stycken gigantiska ferrero rocher.
6. Bre ytterligare lite choklad för att dölja vart halvorna möts. Garnera med krossade hasselnötter där du nu har smält choklad på utsidan så att det fäster.
 
Kan serveras direkt!


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - Caroline

Det ser verkligen jättegott ut. :)

#2 - Carolin

Ååh så gott :O

#3 - JUNITJEJ

Så gott det ser ut!

Powered by Jasper Roberts - Blog