After Eight Cookies
Det är ingen hemlighet att jag älskar After Eight. Särskilt i bakverk gör sig chokladen extra bra. Det var riktigt svårt att hålla sig från att äta upp dem innan de skulle fotas efter att ha gjort misstaget att bara smaka en kaka som vart deformerad och inte passade till fotograferingen. Efter en kaka ville jag bara ha meeer!
Jag lyckades iallafall hålla mig så att jag kunde ta bild och visa er de här underbart goda kakorna. Jag använder alltid samma grundrecept som ger sådär perfekt krispiga kanter och en seg insida men after eighten gjorde den sega insidan ännu segare.
Receptet räcker till 30 stycken ljuvliga cookies med after eight. Innan du gör dem rekommenderar jag dig att läsa mina tips på hur du får till de perfekta chocolate chips cookies:en för att få ut det allra bästa av det här receptet.
 
Ingredienser (30 chocolate chip cookies):
175 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
15 grovhackade after eight plattor
100 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar
 
Gör såhär:
1. Grovhacka after eight plattorna och den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
4. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
5. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade after eight chokladen och mörka chokladen. Arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
6. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
7. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
8. Rulla degen till bollar à ca 25 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 15 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen.
9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
10. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
 
Förvara i lufttät burk, i rumstemperatur.
#1 - Cecilia

Hej! Alla dina bakverk ser fantastiska ut! Bakade chokladbollarna med min son och dom var mycket uppskattade :) Tänkte fråga vad låten heter som du använder till dina 'tutorials', den är så fin!

Svar: Tack snälla du vad glad jag blir! :) Och roligt att du och sonen tyckte om chokladbollarna. Låten heter "Clear Thinking".
Camilla

#2 - maria

Mums, och vilka vackra bilder!! :D

Matklubbens Topplista mytasteswe.com