Snickersrulltårta
Snickers är ju bara så himla gott! Det gör alla bakverk till en succé. Själv har jag bakat både snickers-chokladbollar, snickerskladdkaka och snickerskaka som många av er bakat och tycker om. Är du den som gillar att baka med lite hälsosammare ingredienser så kan jag också varmt rekommendera mina hälsosamma snickersrutor.
Nog snackat om hälsa för det här inlägget haha. För jag tänkte dela med mig av ett riktigt svindlande snickersrecept idag som ni kommer att ÄLSKA. Snickersrulltårta! På riktigt, den här rulltårtan smakar exakt som snickers men är bara typ gigantisk och i skepnaden av en kaka. Prova, vettja! Du kommer inte att bli besviken. Maken min som är svårflörtad när det kommer till bakverk åt hela själv förutom en ynka liten bit som jag lyckades sno åt mig när jag fotade för det här receptet.
Jag bakade min rulltårta i en mindre långpanneform. Ska du baka din rulltårta i en standard bakplåt så rekommenderar jag dig att dubbla samtliga ingredienser i receptet.
 
Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 burk marshmallow fluff à 213 g
1,5 dl jordnötssmör
1 näve saltade och rostade jordnötter
1/2 burk karamelliserad mjölk à 397 g
150 g mörk choklad
1 dl kall vispgrädde
 
saltade & rostade jordnötter och karamelliserad mjölk till dekoration
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda bakpulver och vetemjöl i en skål och sikta försiktigt ner i äggsmeten. Blanda till en jämn med med slickepott.
4. Täck en plåt/långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten på pappret.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter eller tills att den fått en ljust gyllene färg. Låt kakan svalna helt innan du tar bort pappret och fyller den.
6. Fyllningen gör du enkelt genom att blanda marshmallow fluff och jordnötssmör i en skål. Känner du att fyllningen är svårarbetad kan du värma på den lite i micro (10 sekundersomgångar) och röra om. Den ska ha bredbar konsistens.
7. Bred ut fyllningen på din rulltårtsbotten. Strö på saltade och rostade jordnötter samt ringla över karamelliserad mjölk.
8. Rulla ihop din rulltårtsbotten och låt kallna i kylskåp medan du förbereder chokladöverdraget.
9. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. 10. Låt den smälta chokladen vila några minuter. innan du häller på den kalla vispgrädden och rör om till en krämig chokladsmet. Har den inte bredbar konsistens (se video) kan du ställa den i kylskåpet (15-30) så kommer den att tjocka till sig.
11. Bred chokladen över rulltårtan och garnera med salta jordnötter och karamelliserad mjölk.
#1 - Anonym

Går det att använda något annat istället för marshmellowfluff?

Svar: Hälften så mycket vispgrädde skulle jag köra på isf :)
Camilla

#2 - Emma Granlunid

Låter gott

#3 - Marie Bergman

Ser otroligt gott ut :)

#4 - Hanna

Wow, vad gott det ser ut!

Matklubbens Topplista mytasteswe.com