Proteinrika chiafrallor

Det va länge sedan jag bjöd på ett bröd-recept så tänkte att det var på tiden när jag ändå bakade mina chiafrallor igår kväll. Det här är ett stycke riktigt luftiga, goda och mättande frukostfrallor som innehåller krossade chia frön. Hela chiafrön går såklart minst lika bra men krossade var det jag hade hemma just nu. Gillar du inte chiafrön eller helt enkelt glömde att handla det, kan du också testa att ha i samma mängd linfrön.
 
Receptet räcker till 16 chia-frallor.
 
Ingredienser:
5 dl mjölk
1,5 dl havregryn
1 dl krossade chiafrön
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl flytande honung
50 g jäst
ca 10 dl vetemjöl
1 tsk salt
 
uppvispat ägg till pensling
ytterligare krossade chiafrön till garnering
 
Gör såhär:
1. Lägg hälften av mjölken, havregryn och krossade chiafrön i en kastrull. Koka upp under omrörning tills den tjocknat.
2. Ta bort kastrullen från plattan och häll över innehållet i en bunke. Tillsätt därefter resten av mjölken, creme fraiche och flytande honung. Rör om.
3. Smula ner jästen och rör om tills jästen löst upp sig helt.
4. Ha i hälften av mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg innan du har i saltet och ytterligare någon dl mjöl.
5. Knåda eller kör i maskin tills du får en riktigt smidig deg. Hellre lite kladdig än torr.
6. Täck två plåtar med bakplåtspapper och dela degen i 16 delar. Forma till jämna frallor och fördela dem på plåtarna. Täck med duk och låt jäsa i ca 90 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Pensla frallorna med uppvispat ägg och garnera med krossade chiafrön.
9. Grädda dina frallor i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de är helt genomgräddade och fått en fin gyllenbrun färg.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - Josefine

Måste testa detta, lätt så gott!

Powered by Jasper Roberts - Blog