Nyttig mangosorbet utan glassmaskin
Det här inlägget är i samarbete med Kitchentime
Det finns inget godare än en riktigt fräsch och svalkande glass i sommarsolen. Då är det liksom inte så konstigt om man crave:ar både en och två glassar under samma dag haha! För att göra det en lika bra grej för kroppen som för själen kan man göra sin alldeles egna nyttiga glass, utan glassmaskin! Under de kommande dagarna kommer jag att dela med mig av några smaskiga glassrecept i samarbete med Kitchentime som du kan fixa hemma helt själv och som innehåller ingredienser som är bra för BÅDE kropp och själv.
På Kitchentime hittar du de saker som är bra att ha hemma för att göra dessa goda glassar. Det du behöver är:
- En bra matberedare. Vanlig mixer eller stavmixer fungerar också bra men det är svårare och tar längre tid att få en helt slät glassmet med det.
- Brödform att frysa in glassen i
- Glasskopa för att göra snygga glasskulor när du serverar
Först ut av de nyttiga glassarna har vi en fräsch mangosorbet! Receptet räcker till ca 2 portioner.
 
Ingredienser:
300 g fryst mango
1 msk honung
 
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop tills du får en slät glassmet.
2. Bred ut smeten i en brödform. Plasta in och låt stå i frys i minst 1 h innan servering.
#1 - Marie Bergman

Åh så gott det ser ut =) Detta ska jag testa =)

#2 - Sanna

Kolla gärna in mitt senaste recept!

#3 - Hanna Christensen

Wow, detta ser jättegott ut och enkelt att göra! Tack för tipset, detta ska jag testa i sommar!

Matklubbens Topplista mytasteswe.com