Krämiga chokladbollar med pistage

Kärt barn har många namn och kärt bakverk har säkeligen lika många varianter och smakkombinationer. Chokladbollen är ett sådant bakverk. Den klassiska chokladbollen är verkligen ett go-to fika som man vet funkar på vilken fikabjudning som helst. Sen är det så finurligt med chokladbollen att den gifter sig så väl med väldigt många andra smaker och bakverk för den delen. Ni har många som bakat min chokladbolls-kladdkaka och mina chokladbollar rullade i krossad daim.
 
Jag älskar förövrigt när ni taggar mig i bilderna på de recept som ni provat från min blogg. Fortsätt gärna med det eller maila mig gärna bilden på mykitchenstories.se@gmail.com om du inte har instagram så kan jag sätta ihop ett litet inlägg med era bilder på det ni bakat från bloggen.
Mitt senaste recept i chokladbollsväg är dessa krämiga chokladbollar rullade i hackad pistage. Receptet för själva chokladbollen är helt fantastiskt! Det ger en riktigt krämig chokladboll som bara smälter i munnen. Gillar du inte pistage eller är allergisk kan du självklart byta ut pistagen till kokosflingor eller något annat roligt. Bara fantasin sätter gränser.

För den där riktigt krämiga chokladbollen finns det två saker att tänka på:
1. Va inte rädd för en kladdig smet. Den här chokladbollssmeten är riktigt kladdig innan den fått stå i kylskåpet och stelna till sig lite. Men det är det som är grejen. Är en chokladbollssmet redo att rullas innan den varit i kylskåpet kan du räkna med en torrboll som smular sig i munnen.
2. Finmal havregrynen. Jag vet, man vill gärna göra de där chokladbollarna supersnabbt. Men ta dig en extra minut eller två och mal havregrynen i en mixer så slipper du stora havregryn som ger ett oönskat tuggmotstånd.
Receptet räcker till ca 12 medelstora chokladbollar.
 
Ingredienser:
3,5 dl finmalda havregryn (mått innan du mixar dem)
150 g mjukt smör
6 msk kakao
1,5 dl strösocker
3 msk kallt kaffe
1 dl vaniljkräm
 
hackade pistagenötter eller kokosflingor att rulla bollarna i
 
Gör såhär:
1. Arbeta ihop alla ingredienserna i en bunke med händerna eller träslev.
2. Ställ bunken i kylskåpet i 30 min innan du rullar den till bollar och sedan rullar dem i hackade pistagenötter eller kokosflingor.
3. Ställ sedan bollarna återigen i kylskåpet i minst 1 timme innan servering.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - Josefine

Mmm, pistage som är så gott! Detta måste verkligen testas!

Powered by Jasper Roberts - Blog