Segmjuka Non stop cookies

Antingen så kan man äta sitt fredags- eller lördagsgodis i en traditionell godispåse, eller så använder man dem i sina bakverk. Jag ska erkänna att jag i vanliga fall är en ganska kräsen godisätare men så fort det hamnar i ett bakverk så tycker jag om nästan all sorts godis. Gårdagens fredagsgodis fick denna gång ta plats i mitt go-to recept för hembakta chocolate chip cookies. Istället för mörka chokladbitar så fick non stop sätta både färg och smak på dessa segmjukaskapelser.
Har ni inte kollat in mitt inlägg om hemligheterna bakom perfekta chocolate chip cookies så tycker jag att du ska göra det först, innan du bakar dessa barnsligt goda cookies. Följer du alla de tipsen om finns i receptbeskrivningen så kommer du inte att bli besviken. Det finns ju liksom inget värre än cookies som blir hårda.
Receptet nedan räcker till hela 30 cookies om du gör bollar stora som ca en fem krona (vägde mina till 35-37 g per boll). Perfekt till ett glas mjölk, eller? Hur äter du helst dina cookies? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan :)
 
Ingredienser (30 chocolate chip cookies):
175 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
1 påse Non stop à 225 g

Gör såhär:
1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom Non stop. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den Non stop. Arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
4. Plasta in bunken och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
5. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
6. Rulla degen till bollar à ca 25 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 15 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
8. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma