Hej på er allihopa! Hoppas att ni alla har haft en mysig helg med nära och kära och har en härlig måndag och vecka framför er. Själv blev det en oplanerad paus från bloggen för mig. Instagram hann jag uppdatera lite med det blev inte så mycket bloggande. Istället har jag och döttrarna varit på mycket utflykter och träffat vänner och familj. Lek i parken, grillning, badhusbesök och massa annat roligt. Exakt så som sommarlovet ska vara!
Nu är jag dock mer än taggad på en ny vecka med massor av nya recept, bilder och annat roligt. Jag har faktiskt en hel del att visa er från mitt kök. Har uppdaterat inredningen lite med nya stolar, hyllan har kommit upp och min fina tavelvägg. Ser fram emot att visa det för er!
Hursomhelst så blev ett av våra fikor under våra utomhusäventyr dessa salta toscagrottor. De är helt magiskt goda och bara smälter i munnen. De består av en riktigt spröd mördeg och en enkel fyllning gjord på salta nötter och kolasås. Hur bra? Jag lovar, dessa kommer gå åt snabbt under fikabjudningen.
 
Receptet räcker till 12 stycken och bakas i en muffinsplåts.
 
Ingredienser:
180 g rumstempererat smör
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl florsocker
2 äggulor
1,5 msk vatten
2 burkar karamelliserad mjölk à 397 g
360 g saltade och rostade nötter av valfri sort, gärna en blandning av olika nötter.
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
3. Fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
4. Dela upp degen i 12 lika stora delar och tryck ut i muffinsformarna så att degen täcker hela insidan av formen.
5. Blanda ihop karamelliserad mjölk och nötter och fördela detta i formarna.
6. Grädda dina salta toscagrottor i mitten av ugnen i ca 20 min.
 
Låt svalna helt innan servering. Förvaras mörkt och svalt, i lufttät burk.