Hälsosamma & veganska brownies

Det var ett tag sedan som jag körde måndagar med hälsosamma fikarecept. För er som inte vet vad jag pratar om så brukade jag dela med mig av ett hälsosammare fikaalternativ på måndagar. Jag slutade egentligen inte avsiktligt med att göra det. Det bara glömdes bort helt enkelt.
 
Igår kom mamma hem från Marocko och hade med sig massor med nötter och dadlar därifrån till oss och även om det är supergott att äta dem precis som de är så fick jag lite roliga receptidéer som man kan göra. Ett av dem är de här ljuvliga brownies som är både hälsosamma och veganska. De innehåller inget vitt socker eller animaliska produkter. Hur bra?!
Dessa är verkligen helt fantastiskt goda. I vanliga fall när jag bakar hälsosammare bakverk så brukar jag använda naturella nötter men idag ville jag testa något nytt och använde nötter som är torrostade och saltade. Det blev verkligen riktigt gott och tog brownien till en helt ny nivå. Självklart går det såklart lika bra att använda naturella nötter också med då rekommenderar jag dig att ha i en tesked salt i smeten då sältan gör sig riktigt bra tillsammans med sötman från dadlarn och agavesirapen.
 
Jag gjorde dessa brownies i en form med måtten 15x22 cm, vilket ger 6 medelstora eller 8 mindre portioner. Många av er brukar fråga efter näringsvärde för de hälsosamma recepten och jag ska försöka få tid till att ta fram det senare idag.
 
UPDATE: Delar du brownien i 8 bitar innehåller varje bit ca 273 kcal. Delar du den i 6 så har du ca 364 kcal per bit.
 
Ingredienser (brownie):
125 g torrostade och saltade nötter av valfri sort
6 msk kakaopulver (gärna RAW)
225 g mjuka dadlar (urkärnad vikt)
 
Gör såhär:
1. Lägg nötterna och kakaopulvret i en matberedare och mixa till ett fint smul.
2. Ha sedan i dadlarna och mixa tills du får en formbar massa.
3. Täck din form med bakplåtspapper och tryck ut massan. Låt stå i kylskåpet medans du förbereder glasyren.
 
Ingredienser (glasyr):
3 msk kakao
2,5 msk kokosolja
1 msk agavesirap
 
grovhackade nötter till garnering av valfri sort
 
Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet (värm på kokosoljan lite i några sekunder om den är för hård).
2. Bred glasyren på brownien och garnera med grovhackade nötter.
 
Kan serveras direkt men jag tycker att den smakar bäst när den fått stå i kylskåpet i minst 1 h.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - Citroncest

ALLTSÅ!! SÅ gott det ser ut! Nam nam nam! ;)

Svar: Tack fina <3
Camilla

#2 - Hemsida

Ser väldigt gott ut!