Jag tror allt att lemon curd har gått och fått sig en riktigt svår konkurrent. Just nu håller jag på att provbaka inför ett nytt spännande tårtrecept och en av fyllningarna är hallon curd. En riktigt sötsyrlig historia som jag egentligen allra helst vill äta direkt ur burken men som är helt fantastisk att ha i tårtor, cupcakes, pajer eller varför inte till lite glass?
Den här halloncurden är riktigt enkel att göra och räcker till ca 3,5 dl hallon curd.
 
Ingredienser:
225 g frysta hallon
0,5 msk vatten
2 äggulor
1,5 dl strösocker
50 g smör
 
Gör såhär:
1. Lägg hallonen och vattnet i en kastrull. Koka upp under omrörning tills hallonen löst upp sig till ett mos.
2. Häll moset genom en finmaskig sil så att du får bort kärnorna.
3. Häll över det kärnfria moset i en värmetålig skål tillsammans med äggulor och strösocker.
4. Lägg skålen över en kastrull med kokande vatten och rör om tills curden börjat tjockna.
5. Ta bort skålen från värmen och tillsätt smöret.
6. Rör om tills smöret smält helt.
 
Låt skålen stå i kylskåpet tills halloncurden svalnat helt innan du använder den.