Halloncurd

Jag tror allt att lemon curd har gått och fått sig en riktigt svår konkurrent. Just nu håller jag på att provbaka inför ett nytt spännande tårtrecept och en av fyllningarna är hallon curd. En riktigt sötsyrlig historia som jag egentligen allra helst vill äta direkt ur burken men som är helt fantastisk att ha i tårtor, cupcakes, pajer eller varför inte till lite glass?
Den här halloncurden är riktigt enkel att göra och räcker till ca 3,5 dl hallon curd.
 
Ingredienser:
225 g frysta hallon
0,5 msk vatten
2 äggulor
1,5 dl strösocker
50 g smör
 
Gör såhär:
1. Lägg hallonen och vattnet i en kastrull. Koka upp under omrörning tills hallonen löst upp sig till ett mos.
2. Häll moset genom en finmaskig sil så att du får bort kärnorna.
3. Häll över det kärnfria moset i en värmetålig skål tillsammans med äggulor och strösocker.
4. Lägg skålen över en kastrull med kokande vatten och rör om tills curden börjat tjockna.
5. Ta bort skålen från värmen och tillsätt smöret.
6. Rör om tills smöret smält helt.
 
Låt skålen stå i kylskåpet tills halloncurden svalnat helt innan du använder den.
 


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - ...

Jag förstår inte varför folk nuförtiden kallar krämer för "curd". Varför prata svengelska istället för svenska? Varför peta in ett eller ett par ord på engelska när resten av ens tal är på svenska? Jag förstår det inte.

#2 - Anonym

Gjorde denna idag, blev väldigt god!!

Svar: Vad kul! :)
Camilla

#3 - Malinsbakning

Gud så gott det låter. Tror du man kan tillsätta grädde och gelatin för att få den som en mousse när curden är klar?

Svar: Det tror jag absolut att man kan :) Låter riktigt gott!
Camilla

Powered by Jasper Roberts - Blog